Bøger / undervisningsmaterialer

Historien i Danmark 1


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Da Danmark blev et rige. Hvad har danskerne troet på? Familien og bolig før og nu. Det daglige brød. Opdagelsesrejser. De kom til Danmark. I hvert emne drages sammenligninger mellem tidligere historiske begivenheder og tilsvarende forhold i dag. Med mange tegninger og fotos.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ulla Harne

d. 18. dec. 2018

Grundbog beregnet til undervisning, som behandler dele af Danmarks historie ordnet i større emnegrupper. Der berettes om Danmark fra den tid, hvor landet bestod af småsamfund med høvdinge tillandet fik fælles konge, om de gamle guder, som danskerne troede på før kristendommen, om boligtyper gennem tiderne, om det daglige brød, om opdagelsesrejser (også månerejsen) og om de mennesker,som op gennem tiden er kommet til Danmark, bl.a. som flygtninge. Der afsluttes med en tidstavle i billeder og register. Bogen er smukt illustreret med fotos og tegninger, hvoraf mange i farver, ogteksten består dels af fakta, dels af små fortællinger om nogle mennesker på den pågældende tid. Bogen er tilrettelagt til undervisningsbrug (formentlig ca. 3.-5. klassetrin), og dens oplysningerkan ikke stå alene, men må uddybes og suppleres i en undervisningssituation. Bogen egner sig derfor ikke til almindeligt udlån i børnebiblioteket.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Jørgen Laursen (skole)

d. 18. dec. 2018

Grundbogen er opbygget over seks temaer, der spænder fra Danmarks samling til fremmedarbejderproblematik. Bogens tekst er enkel, men mange illustrationer og fotos, de fleste i farver, giver ibogstaveligste forstand bogen kolorit. Skulle grundbogen stå alene, adskiller den sig ikke væsentligt fra andre historiebøger for 3. klasse. Det spændende og væsentlige omkring bogen er detilhørende materialer. Arbejdsbogen, der som lærerens bog nøje følger grundbogen, repeterer og udbygger emnerne og lægger op til selvstændig udfoldelse gennem spørgsmål, krydsord, farvelægning ogudklipning af figurer og huse - eksempelvis et 2000 år gammelt langhus. Arbejdsbogens opgaver, af vekslende sværhedsgrad, kan løses i grupper, klassevis eller individuelt, hvilket her givermulighed for selvstændig udfoldelse. Lærerens bog er særdeles udførlig og gennemarbejdet. Hvert eneste tema og underemne kan, også af en ikke-historielærer, umiddelbart anvendes. Til kopieringindeholder bogen såvel huse, figurersom våben og redskaber. En facitliste og et register fuldender bogen. Materialet er alt i alt spændende, udførligt og velegnet til klassetrinnet. Foruden denævnte bøger findes der seks supplerende emnehæfter, flipatranbog og en indtaling på bånd af grundbogen.


Historie & samtid

Årg. 28, nr. 2 (1989)

af

af

Svend Arne Jensen

Årg. 28, nr. 2 (1989)


Folkeskolen

årg 106, nr 39 (1989)

af

af

Jørgen Riskær Jørgensen

årg 106, nr 39 (1989)


Tidens skole

1989, nr 4

af

af

Karsten S. Møller

1989, nr 4


Historie & samtid

Årg. 31, nr. 1 (1992)

af

af

Per Nytrup

Årg. 31, nr. 1 (1992)