Gå til indholdHimmelsang : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

271 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Det unge ægtepar Vilja og Aleksi tilhører et fanatisk religiøst samfund i det nordlige Finland. Prævention er forbudt, så efterhånden som børnene kommer til, stiger udmattelsen i troens navn. Men tør man tvivle på kærligheden, moderskabet - og troen?


Anmeldelser (1)


2. aug. 2016

Hjerteskærende, finsk roman om en ung familie, der kæmper så hårdt med at indordne sig under deres tros strenge lovkodeks, at sammenbruddet truer. Til alle, der kan opsluges af en fortælling om kærlighed, familie og tro med et etisk budskab.

Debutroman, der er blevet et fænomen i Finland, giver stemmer til det unge par Vilja og Aleksi, der begge tilhører den nord-skandinaviske læstadianisme. Livet i denne pietistiske sekt med strengt lovkodeks og hvor prævention er forbudt, skildres indefra. Aleksi er historielærer og Vilja kunstner, men i ægteskabet sættes ambitionerne i stå, da den ene graviditet afløser den anden. Ved femte udmattende graviditet, denne gang med tvillinger, går noget i stykker i krop og sjæl hos begge. En spirende kritik og tvivl sætter spor.

En original læseoplevelse, både hvad angår form og indhold. Det lyriske, billeddannende sprog eksponerer overbevisende de to fortællestemmer, med det religiøse vokabular som en puls under det hele. Det kræver slet ikke en bibelkyndig, men en opmærksom læser. Den vil være oplagt i læsekredse, men fortællingen om kærlighedens og moderskabets vilkår hos denne troende småbørnsfamilie står rørende og med rige facetter i alle læsesammenhænge.

Finsk og fremragende som Sofi Oksanen, Leena Lander og Ulla-Lena Lundberg. Om tro og tvivl kan læses i Marilynne Robinsons forfatterskab, og i Barnets tarv


Vorherres lille vidne


Kystsanatoriet


, Vorherres lille vidne og KystsanatorietFinsk og fremragende som Sofi Oksanen, Leena Lander og Ulla-Lena Lundberg. Om tro og tvivl kan læses i Marilynne Robinsons forfatterskab, og i Barnets tarv, og KystsanatorietFinsk og fremragende som Sofi Oksanen, Leena Lander og Ulla-Lena Lundberg. Om tro og tvivl kan læses i Marilynne Robinsons forfatterskab, og i Barnets tarv, Vorherres lille vidne og Finsk og fremragende som Sofi Oksanen, Leena Lander og Ulla-Lena Lundberg. Om tro og tvivl kan læses i Marilynne Robinsons forfatterskab, og i Barnets tarv, Vorherres lille vidne og Kystsanatoriet.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen


Informationer og udgaver

Bog

2016