Gå til indholdHimlen under jorden : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

366 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Anmeldelser (8)


5. sep. 2016

Encyklopædisk roman om eksperimenterende samlivsformer i henholdsvis et 1970'er-kollektiv og en nutidig, underjordisk subkultur - til læsere med interesse for køn og samfund.

Romanen er en selvstændig fortsættelse af Min ukendte bror


fra 2015. Læseren følger i det ene af romanens to spor karakteren Hans-Peter fra den tidligere roman. Denne rejser til Paris for at besøge sin døende far på hospitalet, og gennem hans samtaler med faderen optrævles den brogede familiehistorie. Det andet spor følger Hans-Peters halvsøster, Nadia, som er antropolog og forsker i seksualitet og samfund. Hun lever i katakomberne under Paris i kollektivet Sapiens, der sammen udforsker sex som sammenhængskraft. Derudover leder hun efter sin partner, den sorte, lesbiske, performancekunstner Baartman, som er sporløst forsvundet med deres fælles barnRomanen er en selvstændig fortsættelse af Min ukendte bror fra 2015. Læseren følger i det ene af romanens to spor karakteren Hans-Peter fra den tidligere roman. Denne rejser til Paris for at besøge sin døende far på hospitalet, og gennem hans samtaler med faderen optrævles den brogede familiehistorie. Det andet spor følger Hans-Peters halvsøster, Nadia, som er antropolog og forsker i seksualitet og samfund. Hun lever i katakomberne under Paris i kollektivet Sapiens, der sammen udforsker sex som sammenhængskraft. Derudover leder hun efter sin partner, den sorte, lesbiske, performancekunstner Baartman, som er sporløst forsvundet med deres fælles barn.

Romanens nøgterne sproglige stil, som er spækket med informationer, teorier og facts, opvejes i nogen grad af det erotiske fokus og den spraglede, karnevallistiske, underjordiske verden, som hele tiden overrasker. Trods de intime beskrivelser af seksualitet, er det lidt svært at komme helt ind på livet af personerne. Til gengæld formidles en interessant utopi om et alternativt, antipatriarkalsk, moderne jæger- og samlersamfund.

Bogens forgænger Min ukendte bror


handler om Hans-Peters hidtidige liv. Af andre forfattere, som skriver encyklopædisk, kan nævnes Peter HøegBogens forgænger Min ukendte bror handler om Hans-Peters hidtidige liv. Af andre forfattere, som skriver encyklopædisk, kan nævnes Peter Høeg.

Lektørudtalelse

Af

Erik Elkjær Koch

Litteratursiden.dk [online]

Af

Torben Wendelboe

2016-10-07

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 13. sep. 2016

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 23. sep. 2016

Jyllands-posten

Af

Johs. H. Christensen

d. 8. okt. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Anders Juhl Rasmussen

d. 13. sep. 2016

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 16. sep. 2016

Standart

Af

Revka El Baz

Årg. 30, nr. 4 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2016

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2016