Gå til indholdHilsen fra Amerika : historien om de danske udvandrere og deres postkort, billeder og breve


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

222 sider: ill. (nogle i farver) ; 25×30 cm

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Et stykke dansk udvandringshistorie fortalt gennem postkort og breve. For den historisk interesserede og opgaveskrivere på ungdomsuddannelserne


Anmeldelser (2)


5. nov. 2021

Et stykke dansk udvandringshistorie fortalt gennem postkort og breve. For den historisk interesserede og opgaveskrivere på ungdomsuddannelserne.

Ud fra billeder, postkort og breve beskrives det stykke af danmarkshistorien, hvor mere end 300.000 i perioden fra 1864 til 1914 udvandrede til det forjættede land drevet af fattigdom og drømmen om et bedre liv. Bogen er i et stort tværformat og opdelt i kapitler startende med et signalement af Danmark i den pågældende periode. Dernæst følger afsnit om vejen til beslutningen, adgangen til rejsehjemmel, skibene, ruten og livet ombord. Adgangskontrollen på Ellis Island, som ikke alle bestod, det videre liv frem i det store land, jernbanernes udvikling og betydning, kirkens rolle og ikke mindst kampen for at finde et arbejde, bolig og i det hele taget finde fodfæste i det nye land gennemgås gennem de mange breve, billeder og postkort, der er sendt til familien derhjemme. Bogen er en blanding af fakta og de personlige oplevelser fra dem, der var hovedpersonerne, så det er også personlige liv og følelser, der bærer historien.

En flot bog, der bæres af billedsiden, men samtidig er faktamættet, så den kan anvendes på flere planer. Kan bruges både som en bladrebog og en faktabog. Den er velskrevet, lettilgængelig og har et naturligt flow i opbygningen.

Senest er kommet Rejsen til Amerika


Danske veje vestpå


: Drømmen om et nyt liv og Jagten på lykken. Et hovedværk er Danske veje vestpå : en bog om udvandringen til AmerikaSenest er kommet Rejsen til Amerika : Drømmen om et nyt liv og Jagten på lykken. Et hovedværk er : en bog om udvandringen til AmerikaSenest er kommet Rejsen til Amerika : Drømmen om et nyt liv og Jagten på lykken. Et hovedværk er Danske veje vestpå : en bog om udvandringen til Amerika.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Historie-online.dk [online]

Af

Kresten Søe

2021-10-20


Informationer og udgaver

Bog

2021