Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Heureka! : en teori- og værktøjsbog om innovation


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
219 sider: ill. i farver
Udgivet
2008
Genre og form
undervisningsmaterialer
Målgruppe
for gymnasiale uddannelser, for hhx, for htx, for stx, for A-niveau, for C-niveau
Undervisning
til skolebrug

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin Hjelmborg

2007

Bogen er en undervisningsbog for gymnasieniveau, men kan også med anvendes af mennesker uden særlig (handelsskolemæssig) baggrund. Desuden studiekredse, temadage, m.m. i virksomhedssammenhæng. Man skal gøre opmærksom på bogens særlige kvaliteter mht. dens evne til at formidle stoffet (second to none, p.t.). til de potentielle brugere, også gerne unge der vil være selvstændige erhvervsdrivende.

Ingen informationer om de to forfattere. De er formodentlig undervisere på gymnasieniveau. De talrige illustrationer er fotos og tegninger, brugt til understøttelse/opbrydning af teksten (bedre læsbarhed - generelt et fornemt lay-out, der medvirker til formidling af teksten). Bogen er bygget op af to elementer, der er flettet ind i hinanden: Dels en beskrivelse af hele processen "fra idé til faktura", som statsministeren udtrykker det. I et enkelt sprog hvor teksten er brudt op i kapitler og underpunkter på en logisk måde. Dels en case-story på et fiktivt produkt, flettet ind i hovedteksten tæt følgende denne. På den måde konkretiseres det teoretiske på optimal måde, så bogen også bliver en brugsbog. Klart og enkelt sprog uden fagjargon.

Innovation, 2005 af Knudsbo m.fl. er en undervisningsbog med samme målgruppe. Bogen her er enklere og klarere i sin formidling, især pga. sin case-story og inddrager derfor også læsere uden forudsætninger.

Den bedste bog om emnet for den forudsætningsløse bruger.