Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

32 sider: alle illustrerede i farver

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Anmeldelser (2)


27. feb. 2012

Med et lixtal på godt 19 henvender bogen sig til de mere sikre begynderlæsere på 9-10 år. Bogen kan anvendes til faglig læsning eller til lystlæsning.

På de forholdsvis få sider når bogen at beskrive grundelementerne i det at "gå til ridning". Der er altså lidt om hesten generelt og de to kendteste discipliner for børn, ridning og spring. Der er også afsnit om pleje, fodring og det at bevæge sig udenfor rideskolen til hest. Dyrskuet beskrives også, og billeder derfra bruges til at beskrive nogle af de vigtigste hesteracer i Danmark. Afslutningsvis lidt om en af de nyere discipliner, men med middelalderlige rødder: ridderturneringer. Teksten er letlæst, sat i små afsnit, suppleret med få bokse og mange fine billeder, som den interesserede læser kan identificere sig med. Opgaver kan hentes på nettet.

Bogen indgår i en serie bøger for let øvede læsere. Der er adskillige bøger om heste for målgruppen, også lette fagbøger. Den foreliggende udmærker sig ved, at alle fotos er danske, så alle hesteinteresserede kan nikke genkendende til motiverne.

En fin bog til alle hesteinteresserede, der er nået forbi begynderlæsestadiet.

Lektørudtalelse

Af

Poul Wibbert Esberg

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Tove Staugaard

2012-05-10


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2012