Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Heste og ridning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

48 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

Ophav

Gerd Østergaard(forfatter)
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til børn

Undervisning

for folkeskolen, for 4. klasse, for 5. klasse, for 6. klasse, for 7. klasse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. dec. 2011

af

af

Maria Sjøblom

d. 22. dec. 2011

Undervisningsbog til børn fra 10-11 år, som skal skrive opgave eller lave emnearbejde om heste.

Gyldendal kommer her med en ny titel i serien De store fagbøger, denne gang om heste og ridning. Forfatteren Gerd Østergaard har tidligere skrevet flere titler om geografi i samme serie. Han kommer flot hele vejen rundt om hestenes verden, både i et historisk perspektiv men også med en fin indføring i racer, gangarter, pleje og ridning. Bogen har flere fotos på hver side, mange er taget af forfatteren selv. Både teksten og bogens udstyr signalerer meget kraftigt undervisningsbrug og seriøsitet. Bogen vil egne sig rigtigt godt til opgaveskrivning og emnearbejde. Bagerst er der forslag til videre læsning både online og i bøger. På www.fagliglaesning.dk er der opgaver til serien.

I betragtning af de store mængder af lækre og mere indbydende fagbøger om heste på bibliotekets hylder, vil denne ikke blive lånt ud til lystlæsning. Hestepigerne vil også opleve, at kapitlerne om hestens pleje og ridning fylder for lidt i forhold til bl.a. den historiske gennemgang. Bogen tåler fint sammenligning med Min første pony fra Flachs, som dog er tiltænkt en lidt yngre målgruppe og som er mere fokuseret på selve ridningen.

En rigtig fin bog til opgaveskrivning eller emnearbejde om heste, men den vil ikke tiltrække hesteinteresserede børn, der lystlæser om emnet.Informationer og udgaver

2011

Bog

Gerd Østergaard

Gyldendal, 1. udgave

2022

Ebog

Gerd Østergaard

Nota