Gå til indholdBøger / faglitteratur

Herlighedens tyngde og andre titler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

220 sider

Udgivet

2022

Ophav

C. S. Lewis(forfatter)

Helge Hoffmann(oversætter)

Walter Hooper(forord)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Samling af prædikener, foredrag og taler, holdt kort efter og i skæret af 2. verdenskrigs rædsler, der tager tidløse emner op om pacifisme, krig og tilgivelse. Til læsere med interesse for en kristen tilgang til livet


Indhold

  • Herlighedens tyngde

  • Uddannelse i krigstid

  • Derfor er jeg ikke pacifist

  • Omstilling

  • Er teologi poesi?

  • Inderkredsen

  • Medlemskab

  • Om tilgivelse

  • En fortalelse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jul. 2022

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 29. jul. 2022

Samling af prædikener, foredrag og taler, holdt kort efter og i skæret af 2. verdenskrigs rædsler, der tager tidløse emner op om pacifisme, krig og tilgivelse. Til læsere med interesse for en kristen tilgang til livet.

C. S. Lewis holdt en lang række taler og foredrag fra slutningen af 2. verdenskrig og i tiden efter. Her er der samlet ni af dem, oprindeligt tiltænkt det amerikanske marked, hvor af især titelforedraget "Herlighedens tyngde" har opnået klassikerstatus i eftertiden. Lewis bedyrer, at der er brug for for glæde og morskab i livet, også selvom man står i alvorlige tider, for det kristne liv byder også på livsglæden, udover alvoren ved at være i Guds og livets tjeneste. Herudover indeholder samlingen et modsvar til kristen pacifisme og en forstærkelse af Lewis' apologetiske pointer i forhold til spørgsmål om det evige liv og Guds eksistens. Forord af Lewis' ven og biografist Walter Hooper, der giver et karakterportræt af Lewis baseret på deres personlige møder.

Lewis er en blændende dygtig formidler og der er noget tidsløst over hans ord, der gør hans taler og tekster relevante og vigtige den dag i dag. Til målgruppen som fortrinsvis vil være den kristne læser, er der meget at hente, og det er der også for den alment interesserede i Lewis´ tanker.

C.S. Lewis og vejen til NarniaGlædens symfoni


er en god indføring i Lewis' tanker. Om den kristne livsglæde se: Glædens symfoni om glæden set fra et kristent, åndeligt synspunktC.S. Lewis og vejen til Narnia er en god indføring i Lewis' tanker. Om den kristne livsglæde se: om glæden set fra et kristent, åndeligt synspunkt.Informationer og udgaver

2022

Bog

C. S. Lewis

ProRex