Bøger / skønlitteratur / roman

Hende der må dø


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
332 sider
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
roman, romaner, krimi

Beskrivelse


Mikael Blomkvist bliver indblandet i en sag om en død hjemløs mand, da manden har en seddel med Blomkvists telefonnummer. Lisbeth Salander bliver indblandet i politiske skandaler og magtspil samtidig med, at hun én gang for alle må gøre op med sin fortid.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. aug. 2019

Hæsblæsende og spændende afslutning på "Millennium-serien", hvor slagkraftige Lisbeth Salander indblandes i politiske skandaler og magtspil på ministerplan samtidig med hun engang for alle må gøre op med spøgelserne fra sin fortid, og bl.a. konfronterer sin tvillingesøster Camilla. Guf for de mange som har slugt serien.

Plottet sættes i gang af fundet af en død hjemløs mand i en park i Stockholm. Et tilsyneladende trist, men alt for almindeligt socialt betinget dødsfald, men da retsmedicineren Frederika Nyman finder en seddel i lommen på den hjemløse med journalisten Mikael Blomkvists telefonnummer på aner hun, at der måske ligger mere bag. Og da Blomkvist opdager, at den hjemløse har talt ofte og højt om den svenske forsvarsminister tager dramaet fart med ingredienser som foruden de politiske skandaler byder på DNA-forskning, Himalaya-ekspeditioner og en af den handlekraftige heltinde Lisbeth Salenders spidskompetencer, hacking af information. Millennium-seriens første tre bøger er skrevet af Stieg Larsson og de 3 afsluttende af David Lagercrantz.

Underholdende afslutning på en af de efter min mening mest underholdende krimiserier nogensinde. Af triste grunde får vi aldrig opklaret om Stieg Larsson ville have afsluttet sin serie anderledes, men jeg føler mig godt underholdt af Lagercrantz bud på Lisbeth Salanders skæbne.

Matcher international spænding fra andre skandinaviske forfattere fx A. J Kazinsky eller Michael Kratz Krefeld.


Politiken

d. 25. aug. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. aug. 2019


Jyllands-posten

d. 25. aug. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. aug. 2019


Berlingske tidende

d. 23. aug. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 23. aug. 2019


Weekendavisen

d. 23. aug. 2019

af

af

Bo Bjørnvig

d. 23. aug. 2019