Gå til indholdHemmeligheder : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

183 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Den unge gymnasielærer Pietro har under en hed affære med Teresa, en tidligere elev, betroet hende en frygtelig hemmelighed. Kort efter slutter forholdet, men angsten for afsløring får betydning for resten af Pietros liv


Anmeldelser (6)


17. mar. 2020

Den unge gymnasielærer Pietro og Teresa, en tidligere elev, har under en hed affære fortalt hinanden en frygtelig hemmelighed. Kort efter slutter forholdet, men angsten for afsløring får betydning for resten af Pietros liv. For læsere af intense, psykologiske romaner om parforhold.

Pietro gifter sig snart med Nadia, der er kollega på gymnasiet i Rom. De får børn, og Nadia må opgive sine studier. Til gengæld får Pietro succes som skribent og foredragsholder om skolevæsenet, og senere som politiker. Han har sporadisk kontakt med Teresa, men frygten er hos ham konstant og gør, at han må bestræbe sig på at være den bedst mulige ægtemand, far og pædagog. Romanen har tre historier med hver sin fortæller. Første historie er Pietros, og den fylder næsten hele romanen. I anden og tredje historie rykkes der fyrre år frem. Af Domenico Starnone er tidligere udkommet Drilleri


Bånd


og BåndPietro gifter sig snart med Nadia, der er kollega på gymnasiet i Rom. De får børn, og Nadia må opgive sine studier. Til gengæld får Pietro succes som skribent og foredragsholder om skolevæsenet, og senere som politiker. Han har sporadisk kontakt med Teresa, men frygten er hos ham konstant og gør, at han må bestræbe sig på at være den bedst mulige ægtemand, far og pædagog. Romanen har tre historier med hver sin fortæller. Første historie er Pietros, og den fylder næsten hele romanen. I anden og tredje historie rykkes der fyrre år frem. Af Domenico Starnone er tidligere udkommet Drilleri og Pietro gifter sig snart med Nadia, der er kollega på gymnasiet i Rom. De får børn, og Nadia må opgive sine studier. Til gengæld får Pietro succes som skribent og foredragsholder om skolevæsenet, og senere som politiker. Han har sporadisk kontakt med Teresa, men frygten er hos ham konstant og gør, at han må bestræbe sig på at være den bedst mulige ægtemand, far og pædagog. Romanen har tre historier med hver sin fortæller. Første historie er Pietros, og den fylder næsten hele romanen. I anden og tredje historie rykkes der fyrre år frem. Af Domenico Starnone er tidligere udkommet Drilleri og Bånd.

Romanen er velskrevet og psykologisk overbevisende, hvis man tror på præmissen om hemmelighedens kraft. Synsvinklen er overholdt, så man kommer tæt på Pietro, men det føles også lidt ensidigt. Romanen er opbygget præcis som forfatternes andre bøger, og som forventet kommer et tvist til sidst.

Historie om et ægteskab


Lærerindens sang


Bånd


skildrer et ægteskab indefra med fast synsvinkel, mens Lærerindens sang skildrer en lærer, der får nyt syn på sin undervisning ved at blive iagttaget udefra BåndHistorie om et ægteskab skildrer et ægteskab indefra med fast synsvinkel, mens skildrer en lærer, der får nyt syn på sin undervisning ved at blive iagttaget udefra BåndHistorie om et ægteskab skildrer et ægteskab indefra med fast synsvinkel, mens Lærerindens sang skildrer en lærer, der får nyt syn på sin undervisning ved at blive iagttaget udefra Historie om et ægteskab skildrer et ægteskab indefra med fast synsvinkel, mens Lærerindens sang skildrer en lærer, der får nyt syn på sin undervisning ved at blive iagttaget udefra Bånd.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anny Skov Madsen

2020-05-06

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 3. okt. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 10. jun. 2020

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 20. maj. 2020

Information

Af

Marie Louise Kjølbye

d. 7. maj. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020