Gå til indholdHemmeligheder for Pige


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

203 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

genre/form

erindringerOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Gennem en biografisk fortælling om sin opvækst skildrer Lotus Turèll (f. 1979) barnets oplevelser af at vokse op i et ustabilt miljø, præget af alkoholmisbrug. Hun fortæller om senfølgerne, der har påvirket hendes liv, og om processerne med at komme fri af dem


Anmeldelser (4)


14. sep. 2017

I sin selvbiografi skildrer Lotus Turéll hvordan det var at vokse op med en alkoholiseret far, og hvordan hun igennem terapi fik bearbejdet den påvirkning misbruget havde på hende. For interesserede i biografier og selvhjælpsbøger, her især med fokus på misbrug i familier.

Lotus Turéll er datter af den kendte danske digter og forfatter Dan Turéll. I sin selvbiografi fortæller hun om sin opvækst i en familie med en alkoholiseret far. Bogen er opdelt i tre dele: Først en biografisk skildring af hendes barndom og ungdom, og hvordan farens misbrug havde indvirkning på hende selv og familien. Derefter et tilbageblik, hvor Lotus reflekterer over tiden efter Dans død, og hendes egne reaktioner derpå. Sidste afsnit er en erfaringsguide, hvor Lotus svarer på de mest stillede spørgsmål hun har fået, i forhold til sin personlige udvikling som følge af terapiforløb.

Velskrevet personlig bog, der især henvender sig til pårørende af alkoholikere, men som sagtens kan læses af alle med interesse for biografier. Sidste afsnit med erfaringsguide, som bl.a. giver forskellige terapiøvelser til personlig udvikling, kan også bruges af personer der fx lider af angst, depression m.m.

Anden relevant selvbiografi om omsorgssvigt og misbrug i familien kan være Zornig - vrede er mit mellemnavn


Onkel Danny fortæller - det hele


. Om Dan Turéll specifikt findes erindringerne Onkel Danny fortæller - det heleAnden relevant selvbiografi om omsorgssvigt og misbrug i familien kan være Zornig - vrede er mit mellemnavn. Om Dan Turéll specifikt findes erindringerne Anden relevant selvbiografi om omsorgssvigt og misbrug i familien kan være Zornig - vrede er mit mellemnavn. Om Dan Turéll specifikt findes erindringerne Onkel Danny fortæller - det hele.

Lektørudtalelse

Af

Louise Hede

P [online]

Af

Louise Majland Jensen

2018-03-08

Politiken

Af

Dorte Hygum Sørensen

d. 14. okt. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 10. okt. 2017


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2017

Ebog

2017