Gå til indholdHelvede og andre destinationer : erindringer i det 21. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

422 sider, tavler i farver

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Tidligere udenrigsminister Madeleine Albrights (f. 1937) erindringer om tiden efter 2001 med tilbageblik på historiske begivenheder i USA og Europa og sin jødiske familie i Prag


Anmeldelser (7)


4. maj. 2020

Tidligere udenrigsminister Madeleine Albrights erindringer om tiden efter 2001 med tilbageblik på historiske begivenheder i USA og Europa og sin jødiske familie i Prag. Til politisk og historisk interesserede læsere af biografier.

Madeleine Albright var USA's udenrigsminister fra 1997 til 2001. Da hun forlod posten som udenrigsminister i 2001, ville hun gøre sig nyttig. Hun blev bl.a. rådgiver og foredragsholder, begyndte at undervise igen og bakkede op om demokratiske præsidentkandidater. Hun fortæller også om sine mange rejser og møder, rædslerne den 11. september, USA's invasion af Irak, krigen i Syrien, amerikanske præsidenter og politikere, om antidemokratiske strømninger, samt om sit privatliv og sit nære venskab med Hillary Clinton.

Velskrevet biografi, der er rig på detaljer om Madeleine Albrights private liv og politiske engagement i demokrati og rettigheder, politikere og polititiske forhold i USA og resten af verden, med glimt af lun og vittig humor.

Madeleine Albright har tidligere udgivet sine erindringer fra tiden op til 2. verdenskrig Vinter i Prag


Madam Secretary


Kvinder der forandrede verden


Vinter i Prag


og Madam Secretary (Tekst på dansk) om sin vej fra europæisk flygtning til amerikansk politiks top. Hun er portrætteret i Maria Hellebergs Kvinder der forandrede verden Madeleine Albright har tidligere udgivet sine erindringer fra tiden op til 2. verdenskrig Vinter i Prag og (Tekst på dansk) om sin vej fra europæisk flygtning til amerikansk politiks top. Hun er portrætteret i Maria Hellebergs Kvinder der forandrede verden Vinter i PragMadeleine Albright har tidligere udgivet sine erindringer fra tiden op til 2. verdenskrig Vinter i Prag og Madam Secretary (Tekst på dansk) om sin vej fra europæisk flygtning til amerikansk politiks top. Hun er portrætteret i Maria Hellebergs Vinter i PragMadeleine Albright har tidligere udgivet sine erindringer fra tiden op til 2. verdenskrig og Madam Secretary (Tekst på dansk) om sin vej fra europæisk flygtning til amerikansk politiks top. Hun er portrætteret i Maria Hellebergs Kvinder der forandrede verden Madeleine Albright har tidligere udgivet sine erindringer fra tiden op til 2. verdenskrig Vinter i Prag og Madam Secretary (Tekst på dansk) om sin vej fra europæisk flygtning til amerikansk politiks top. Hun er portrætteret i Maria Hellebergs Kvinder der forandrede verden Vinter i Prag.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Historie-online.dk [online]

Af

Ole Schramm

2020-06-16

Litteratursiden.dk [online]

Af

Beth Høst

2020-06-03

Kristeligt dagblad

Af

Tim Knudsen (f. 1945)

d. 10. jun. 2020

Jyllands-posten

Af

Michael Kuttner

d. 29. maj. 2020

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 29. maj. 2020

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Mads Pedersen (f. 1983-12-31)

Nr. 226 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020