Bøger / faglitteratur

Helvede brød løs : Anden Verdenskrig 1939-1945


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
887 sider: ill.
Udgivet
2012
Ophav

Beskrivelse


Gennem store strategiske linjer tegnes et billede af 2. verdenskrig på alle fronter, til lands til vands og i luften. De menneskelige historier skildres gennem dagbøger og breve fra engelske husmødre, japanske soldater, russiske bønder, tyske generaler og amerikanske piloter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2012

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 5. dec. 2012

Til læsere der ønsker en samlet historisk gennemgang af 2. verdenskrig.

Et 900 siders murstensværk med allround gennemgang af 2. verdenskrig på alle fronter, til lands til vands og i luften plus civilbefolkningens vilkår, holocaust m.m. - alt sammen ajourført med ny forskning. Hertil kommer også en mere bred skildring af antisemitisme, der også omfatter jødehad og racisme i USA, Holland og Frankrig, der ivrigt indfangede jøder til de tyske kz-lejre og englændernes brutalitet i kolonierne, som ofte ikke stod tilbage for nazisternes fremfærd i Europa. Stoffet er overalt levendegjort med øjenvidneskildringer, ligesom sammenhænge og store linjer efter bedste populærhistoriske principper analyseres og anskueliggøres for læseren. Balancen mellem faktuel faglighed og almen tilgængelighed er også fint disponeret, og værket virker helstøbt på alle måder. En lille anke er de ret intetsigende journalistiske kapiteloverskrifter. Desværre skæmmes læseoplevelsen af en ofte sjusket maskinel bearbejdelse med knudrede udanske sætninger og sprogkonstruktioner som benzindrevet ligbål, svaghedspunkter og skødesløs racisme.

Mht. anvendelighed parallel med Beevor: Anden verdenskrig. Begge er populærhistorisk opbygget med miks af øjenvidneskildring, begivenheder og linjer. Hastings står her lidt bedre på balance og overskuelighed, mens Beevor til gengæld vinder på bearbejdelsen.

En fin allround populærhistorisk skildring af 2. verdenskrig, som desværre skæmmes af en ofte mangelfuld bearbejdelse.


Jyllands-posten

d. 27. nov. 2012

af

af

Flemming Østergaard

d. 27. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 2. jan. 2013

af

af

Moritz Schramm

d. 2. jan. 2013


Berlingske tidende

d. 2. dec. 2012

af

af

Bent Blüdnikow

d. 2. dec. 2012