Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / bibelhistorier

Helt fra begyndelsen! : fortællinger fra Bibelen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

91 sider: ill. i farver

Udgivet

2001

Genre og formbibelhistorier
Målgruppe

til børn

Undervisning

Velegnet til oplæsning


Beskrivelse


21 fortællinger fra Det gamle Testamente og 21 fra Det nye Testamente, fra skabelsen til pinsedag. Blandt andet fortællingerne om Noa, Abraham og David og om Jesu fødsel, hans gerninger og korsfæstelse


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2001

af

af

Britta Liboriussen

d. 18. okt. 2001

Billedbog. Bibelske fortællinger for børn fra ca. 5 år. 21 beretninger fra Det Gamle Testamente og 21 fra Det Nye Testamente, fra skabelsen til pinsedag. Her er blandt andet fortællingerne om Noa, Abraham og David fra Det Gamle Testamente og om Jesu fødsel, gerninger og korsfæstelse fra Det Nye Testamente. Det hele er fortalt i et kortfattet, lettilgængeligt sprog, og hver fortælling udgør en afsluttet helhed på 2 sider, hvoraf illustrationerne optager en stor del. Illustrationerne er i en humoristisk, barnlig stil, der passer til teksten. I forordet anbefales bogen til godnatlæsning, og de små historier egner sig da også godt til højtlæsning for mindre børn. Genfortællingen af de dramatiske beretninger er vellykket til målgruppen. Historierne har beholdt deres dramatiske indhold, men er tilpasset publikum ved en gengivelse, der ikke virker skræmmende, men heller ikke fjerner al dramatik fra teksten. Som helhed en anvendelig samling for forældre og andre, der ønsker at introducere Bibelen for mindre børn. Børnebiblioteket har en stor samling af bibelske fortællinger. Denne udmærker sig ved sit omfang, sit letforståelige sprog og sine humoristiske tegninger.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2001

af

af

Vibeke Axelsen (skole)

d. 18. okt. 2001

I denne bog genfortælles et udvalg af Bibelens historier. Bogen er ifølge forlaget beregnet til godnathøjtlæsning for små og mellemstore børn. Forfatteren har valgt 42 historier, 21 fra GT og 21 fra NT. De strækker sig i indhold fra Skabelsen og til begyndelsen af den kristne kirkes tilblivelse. Valget er faldet på de mest spændende og "børnekendte" historier fra de to Testamenter. I indholdsfortegnelsen findes henvisninger til Bibelen. Hver historie fylder sammen med illustrationen en dobbeltside. Illustrationerne bærer bogen. De består af farverige tegninger, der mange steder har gode og sjove detaljer, som børn vil nyde at studere. Tegningerne understøtter og supplerer teksterne fint. Skrifttypen er stor og klar, og illustrationerne er tydelige og fyldige. Derved bliver der ikke levnet megen plads til tekst, og det bærer indholdet også præg af. Teksterne er mange steder så korte, at det er svært at få historien til at fænge og måske få en sammenhæng. Samtidig står hver historie for sig selv, så de fremtræder som individuelle, små historier. For- og bagside svarer til indholdet.


Kristeligt dagblad

d. 15. nov. 2001

af

af

Helene Moe

d. 15. nov. 2001Informationer og udgaver

2001

Bog

Unitas, 1. udgave