Gå til indholdHeartcore : tanker om ledelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

174 sider

Udgivet

2011

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Mads Øvlisen fortæller om sin ledelsesform heartcore, der er udsprunget af den danske kultur, om at arbejde lige så målrettet med bløde værdier som med hårde resultater, mens finansiel konkurrenceevne bliver balanceret med socialt og miljømæssigt ansvar


Anmeldelser (5)


26. okt. 2011

For ledere, især i private virksomheder og for andre, der interesserer sig for dansk erhvervsliv.

Mads Øvlisen bekender sig ikke til en bestemt ledelsesteori men til sit eget begreb "heart core" ledelse. En af grundtankerne her er begrebet "den tredelte bundlinje", hvor man ikke bare ser på det pengemæssige overskud, men også på miljømæssig kvalitet og social ansvarlighed, 3 faktorer der tilsammen kendetegner en bæredygtig virksomhed. Foruden tankerne om ledelse kommer Øvlisen også ind på privatlivets pris og generationsskiftet. Bogen bygger især på erfaring fra to årtier i spidsen for Novo og på bestyrelsesarbejdet for LEGO og Det kongelige Teater. Idag rådgiver Øvlisen bl.a. FN og er tilknyttet CBS.

I serien Den danske ledelseskanon er netop udkommet et bind om Novo, der beskriver virksomhedens udvikling og fremtid. Kirsten Jacobsen udgav i 2000 biografien mads@novo.dk. Begge bøger kommer naturligvis ind på nogle af de samme ting som denne, men her er vægten lagt på lederskabet med Novo som eksempel mere end på personen eller en bestemt virksomhed. Mest minder bogen her egentlig om Christian S. Nissens bog Lederskab: til borgernes bedste, 2011, der også er en enkelt mands opsummering af et helt livs ledelseserfaring, blot i det offentlige.

En meget personlig bog om ledelse, primært med bud til ledere af større private virksomheder og folk med interesse for erhvervslivet, men enhver leder vil naturligvis kunne hente inspiration her.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Politiken

Af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 3. dec. 2011

Berlingske tidende

Af

Jesper Beinov

d. 13. nov. 2011

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 27. nov. 2011

Arbejdsmiljø

Af

Niels Erik Karkov, Tina Løvbom Petersen

Årg. 27 nr. 12 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2011

Ebog

2011

Lydbog (cd-mp3)

2011

Lydbog (net)

2011