Gå til indholdHavmandens hotel : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

166 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Arkitekten Helle har som voksen bosat sig i nærheden af sommerhuset, hvor hun som barn tilbragte sine somre. Mødet med lægen Henrik ripper op i fortidens sår og et mystisk hotel på havbunden drager Helle til sig


Anmeldelser (4)


15. maj. 2014

Velskrevet roman, som henvender sig til de - især kvindelige - læsere, der holder af en hverdagsagtig handling med et strejf af magisk realisme. Forsiden i douce nuancer viser et strandlandskab og leder tankerne hen på sol og sommer.

Efter et forlist forhold er arkitekten Helle vendt tilbage til fiskerlejet Lysted, hvor hun som barn tilbragte somrene med moster Nete og kusine Clara. Her bor hun i sit drømmehus ved Vesterhavet og arbejder i et arkitektfirma i den nærliggende by Nordkøbing. I moster Netes gamle sommerhus bor den københavnske læge Henrik, som er sygemeldt med stress. Henrik og Helle indleder et forhold, men for Helle ripper forholdet op i gamle sår, som der kastes lys over i en række flash-backs. Helle er optaget af fortiden, både sin egen og byens, og hendes interesse leder hende til et mystisk hotel på havbunden, hvor kvinder glemmer sig selv i havmandens favn. Anne-Mette Riis Rasmussen er forfatter og bibliotekar ved DR og har tidligere skrevet flere romaner indenfor den magisk realistiske genre. Skøn, lille roman, som vil passe godt i strandtasken.

I bogens første del kan den hverdagsagtige realisme give mindelser til Helle Helles stil og sprog, men afløses i bogens anden del af en underfundig, magisk realistisk handling.

Denne velskrevne og spændende roman tematiserer de svigt, der sker blandt dem, som står hinanden nærmest og forsøget på at finde kærligheden. En læsværdig sommerbog.

Lektørudtalelse

Af

Signe Rugtved Andersen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 2. jul. 2014

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 17. jun. 2014

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 11. jul. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014