Bøger / faglitteratur

Havets planter : på oplevelse i en ukendt verden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En let tilgængelig bog om havets planter, som åbner læserens øjne for en ukendt verden under havets overflade. Gennem mange flotte billeder og en spændende historie pirrer bogen nysgerrigheden og gør læseren interesseret i denne del af naturvidenskaben og den marine økologi. Bogen fortæller bl.a., at havets alger er stamfaderen for planterne på land, hvorfor der ikke findes træer i havet, hvordan vi mennesker bruger havets planter i fx mad, tandpasta og kakaomælk, at der findes giftige planter i havet, at planterne kan have alle mulige former og farver, og at de har en stor økonomisk værdi. Bogen giver til sidst en anvisning på, hvordan man selv kan samle alger og bruge dem i madlavning eller i dekorative øjemed. Bogen henvender sig til alle, der har en interesse i det hav, der omgiver os. Målgruppen omfatter også folk, der besøger et af akvarierne eller de naturhistoriske museer i Danmark, samt folk, der på egen hånd eller sammen med en naturvejleder, oplever naturen i Danmark.

Indhold

Under overfladen ; Sådan blev de til ; Fra polerne til ækvator ; Med danske øjne ; Et alsidigt kønsliv i dybet ; Verdens største spisakammmer ; Havets grønne guld ; Når samfundene ændrer sig ; Tag ud og kig


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. sep. 2011

Folkeskoleelever, elever på gymnasialt niveau, folk med en lidt større natur- og miljøinteresse end det brede flertal, får her en god introduktion til "det fotosyntetiserede" liv i havet.

Seks af vores førende havplanteforskere med Peter Bondo Christensen og Signe Høgslund som ankermennesker søger her at råde bod på den relative uvidenhed, der hersker omkring havets planter. Det er ikke nogen nem opgave, men det er vanskeligt at forestille sig den udført bedre end her. I en klassisk opdeling når de godt omkring hele emnet og behandler både de egentlige havplanter og algerne, som for lægfolk ikke adskiller sig fra andre vækster. Vi starter med havplanternes udvikling fra for 2700 mill. år siden til i dag, planterne verdenshavene over, biologi, betydning for havenes liv, miljøproblemer oma. Bogen afsluttes med en meget grov bestemmelsesnøgle for havplanter, stikordsregister, kort litteraturliste og ideer til aktiviteter med tang og havplanter. Bogen er interessant og skrevet i et jævnt og letforståeligt sprog, men det er den overdådige billedside der for alvor skal sikre læsernes (især de unges) interesse for emnet.

Flot og lettilgængelig bog om havets planter som behandler emnet fra alle vinkler. Tidligere i år kom Grønlands havalger der dog er langt mere videnskabelig. Ellers er der ikke udkommet meget om emnet i de seneste 20 år.

God og letlæst bog om planterne i havet. Bogen er skrevet af seks eksperter og kommer godt omkring emnet.


Flora og fauna

Årg. 118, h. 1 (2012)

af

af

Sussie Pagh

Årg. 118, h. 1 (2012)


Kaskelot

Nr. 190 (2011)

af

af

Sidsel Sangild

Nr. 190 (2011)