Gå til indholdHavets kirkegård : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

458 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Et familiedynasti vakler da hemmeligheder fra 2. verdenskrig truer med at styrte det i grus. Roman for historie- og samfundsinteresserede læsere


Anmeldelser (3)


9. sep. 2022

Et familiedynasti vakler da hemmeligheder fra 2. verdenskrig truer med at styrte det i grus. Roman for historie- og samfundsinteresserede læsere.

Hemmeligheder, der går tilbage til forliset af D/S Prinsesse Ragnhild i 1940 ud for den nordnorske kyst, truer nu et dynastis omdømme og overlevelse. Skibsrederens hustru Vera Lind og Olav, deres nyfødte søn, overlevede forliset som de eneste. Vera forsøgte i 1970'erne at skrive sandheden om forliset, men blev tvunget til tavshed. Olav styrer nu koncernen med hård hånd, mens hans tre børn venter i kulissen på at overtage. Hans ældste datter Sascha bliver nysgerrig på farmorens historie efter dennes pludselig selvmord, hvilket kan få store konsekvenser for dem alle. Bag på bogen fremgår det, at det er den første i en serie om familien Falck.

Familiedrama, der føles forceret og har lidt flade karakterer. Bogen er meget samfundskritisk og stiller skarpt på krig og fanatisme i Mellemøsten, men det bliver hurtigt meget gentagende og virker som en lidt frakoblet sidehistorie, der ikke helt harmonerer med historien om Vera og forliset.

Andre historier om familiedrevne storkoncerner er bl.a. Kim Blæsbjergs trilogi "Desertørerne", hvor bind 1 er Desertørerne, samt slægtsserier som Jan Guillous "Det store århundrede" og Jeffrey Archers "Clifton-krøniken"Desertørerne. 1. bind


Andre historier om familiedrevne storkoncerner er bl.a. Kim Blæsbjergs trilogi "Desertørerne", hvor bind 1 er Desertørerne, samt slægtsserier som Jan Guillous "Det store århundrede" og Jeffrey Archers "Clifton-krøniken".

Lektørudtalelse

Af

Iben Jakobsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. dec. 2022

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2022-10-26


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (net)

2022