Gå til indholdHavets folk : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

555 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Odderklanens unge drømmer Solstrejfer føler sin kraft blive svækket i takt med klimaforandringer, der bl.a. jager mammutterne bort


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

Romanen henvender sig naturligvis til de læsere, der allerede kender forfatterne og deres univers - men ellers til hele det store publikum, der efterspørger spændende urtids-romaner.

Romanen er bygget op som forgængerne. Forfatterne præsenterer den periode i Amerikas historie, som de her fremstiller, en periode for 10.000 år siden, hvor der skete store og drastiske omvæltninger, der bl.a. betyder, at stammernes byttedyr forsvinder. Derefter kommet et nutidigt klip, hvor økonomi og fremskridt vægter væsentlige arkæologiske fund lavest, og her understreges det, at indvandrernes og erobrernes fund fra moderne tid ofte bevares, mens de oprindelige folks fund negligeres. Det store stof lægges frem med en enkel hævnhistorie som drivkraft. Den unge kvinde Tårnfalk er blevet gravid med sin elsker, og da hendes mand Lammedræber opdager det, må Tårnfalk flygte. Hun føder tvillinger, en dreng og en pige, under flugten, men må opgive drengen og redder pigen. Under sin flugt møder hun den legendariske unge drømmer Solstrejfer, og de finder til slut efter trængsler og farer en fremtid sammen. Ind i denne handling væves drømme-sekvenser, billeder af natur og dyreliv, viden om klæder, føde og naturmedicin osv. - meget fascinerende, hvis man kan koble sig på genren.

Bogen er fjerde selvstændige del af serien, der lagde ud med Ulvens folk, og den kan anvendes som forgængerne eller som fx Auels, Mackays og Shulers romaner i genren.

Et enkelt og elementært spændende plot er omdrejningspunkt i en stor fremlæggelse af en svunden tid, hvoraf meget er baseret på fakta og forskning, og seriens/genrens publikum vil ikke blive skuffet.

Lektørudtalelse

Af

Torben Wendelboe


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2010

Lydbog (net)

2008

Lydbog (cd-mp3)

2009

Lydbog (cd)

2009

Lydbog (cd)

2008

Bog

2008

Bog

2007

Punktskrift

2008

Ebog

2008