Gå til indholdHavemenneske : praktiske erfaringer og tanker om det grønne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

222 sider: ill. i farver

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Hvorfor har mennesket til alle tider haft en have? Hvad gør haven ved os som mennesker - og hvad gør min have ved mig? Det er udgangspunktet for denne personlige havebog, som eftertænksomme havemennesker vil finde glæde ved


Anmeldelser (2)


8. apr. 2022

Hvorfor har mennesket til alle tider haft en have? Hvad gør haven ved os som mennesker - og hvad gør min have ved mig? Det er udgangspunktet for denne personlige havebog, som eftertænksomme havemennesker vil finde glæde ved.

Malene Lei Raben (f. 1969) er jurist og har skrevet den selvbiografiske roman Fruen


Hun har boet på Valby Bakke i 25 år og dyrket sin have lige så længe, og med årene har hun selv og dermed også haven ændret sig. Det gælder ikke længere om at have en nem og overskuelig have, men om at omsætte forventninger, drømme og håb til haven og om at kunne tage imod de skuffelser og frustrationer, der følger med. Raben trækker tråde til havehistorie, berømte haver, arkitektur, litteratur og til den forbundethed, mennesket har til naturen og til det, der er større end os selv. Undervejs fortæller hun om nogle projekterne i sin egen have. Bogen er illustreret med enkelte fotografierMalene Lei Raben (f. 1969) er jurist og har skrevet den selvbiografiske roman Fruen Hun har boet på Valby Bakke i 25 år og dyrket sin have lige så længe, og med årene har hun selv og dermed også haven ændret sig. Det gælder ikke længere om at have en nem og overskuelig have, men om at omsætte forventninger, drømme og håb til haven og om at kunne tage imod de skuffelser og frustrationer, der følger med. Raben trækker tråde til havehistorie, berømte haver, arkitektur, litteratur og til den forbundethed, mennesket har til naturen og til det, der er større end os selv. Undervejs fortæller hun om nogle projekterne i sin egen have. Bogen er illustreret med enkelte fotografier.

Vellykket bog om haver, havens indre kvaliteter og mennesket i haven. At bogen er skrevet på personlig erfaring og passion, gør den levende og vedkommende, og inddragelsen af bl.a. havehistorie og havelitteratur fungerer fint. Det er ikke en bog for alle havefolk, men i de rette hænder vil den inspirere og mane til eftertanke.

Kan læses sammen med personlige, eftertænksomme og dvælende havebøger som fx En leg med naturen


Breve fra min have


Min vilde eventyrhave


, Breve fra min have og Min vilde eventyrhave ved sommerhuset i Vejby StrandKan læses sammen med personlige, eftertænksomme og dvælende havebøger som fx En leg med naturen, og Min vilde eventyrhave ved sommerhuset i Vejby StrandKan læses sammen med personlige, eftertænksomme og dvælende havebøger som fx En leg med naturen, Breve fra min have og ved sommerhuset i Vejby StrandKan læses sammen med personlige, eftertænksomme og dvælende havebøger som fx En leg med naturen, Breve fra min have og Min vilde eventyrhave ved sommerhuset i Vejby Strand.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Point of view international [online]

Af

Anna Grue

2022-04-02


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022