Bøger / faglitteratur

Hashbaronerne : politiets specialgruppe vs. Christianias pushere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
223 sider: ill. i farver
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


Om hashens historie på Christiania og om Pusher Streets opståen og udvikling, samt om den krig som brød ud mellem politiets specialstyrke, Task Force Pusher Street og pushermiljøet på Christiania i 2016.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. jan. 2019

Journalistisk dokumentar, som kommer tæt på opgøret mellem en af politiets specialenheder og magtfulde narkohandlere omkring Christianias pushermiljø. For dig som er til autentiske skildringer af politiarbejde og som måske følger debatten om Christianias fremtid.

"Er du også en fucking panser?" Sådan råber en 25-årig pusher da han skyder og sårer to betjente og en tilfældig forbipasserende. De civilbeklædte betjente vil visitere pusheren en augustaften i 2016. Gerningsmanden anholdes senere og dør efter en skudduel. Denne episode får stor politisk bevågenhed og intensiverer kampen mellem politiet og pushermiljøet på Christiania. Politiets specialgruppe kaldet "Task Force Pusher Street (TFP) fungerede mellem 2012 og 2017 og den anholdt et stort antal narkohandlere højt oppe i pusher-hierarkiet. Bogen fortæller om gruppens arbejde og redegør samtidig for Christianas historie. Hvordan og hvorfor opstod Christiania, og hvordan har myndighederne siden håndteret den alternative by i byen? Bagerst i bogen findes oversigt med "store sager" og efterfølgende domme. Bjørn Schiønning er mangeårig journalist hos DR og ligeledes tolk ved politi og retsvæsen. Han har fx også skrevet Fløjtemanden.

Så medrivende som en god krimi skildres dedikeret politiarbejde, samtidig med at historien om Christiania og Pusher Street fortælles med mange nuancer.

Der findes ikke andre dokumentarer om Pusher Street, men fx romanen Exit Pusher Street.