Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Happy food : mad og lykke hænger sammen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

239 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Ophav

Niklas Ekstedt(forfatter, opskrifter)

Henrik Ennart(forfatter)

Helle Albeck(oversætter)

David Loftus(illustrator)

m.fl

Genre og formopskrifter

Beskrivelse


Hvordan passer man bedst på de vigtige tarmbakterier? Læs om de nyeste forskningsresultater om sammenhænge mellem kost og psykisk sundhed. Med 38 opskrifter på mad som er god og sund for både kroppen og psyken


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. maj. 2018

Kan græskarkerner erstatte lykkepiller? Er middelhavskost løsningen på dine helbredsproblemer? Hvordan passer man bedst på de vigtige tarmbakterier? Læs om de nyeste forskningsresultater om sammenhænge mellem kost og helbred, rettet mod alle interesserede. Med opskrifter.

En række forskerstudier har påvist sammenhæng mellem kost og psykiske lidelser, og der forskes fortsat. Risikoen for at udvikle depression er forbundet med de samme forhold, der kan udløse diabetes 2, Alzheimers og Parkinsons, og selvfølgelig fedme. Middelhavskost ser ud til at kunne forebygge og afhjælpe de inflammationstilstande, der er årsagen. Bogens 1. del opridser den aktuelle viden og forskning i mikrobiota, tarmbakteriernes betydning. 2. del handler om fibre og superfoods, fødevarer med størst sundhedseffekt, som forklares grundigt med tilknyttede opskrifter. Forfatterne er hhv. tv-kendt kok og journalist med speciale i sundhed.

Klar, veloplagt fremstilling med små humoristiske indslag, der gør det omfattende, tørre stof underholdende. Bogen er sprængfyldt med viden, der formidles på ypperlig vis med de videnskabeligt funderede nuancer, man nogle gange kan savne i helselitteraturen.

Der forskes og skrives meget om emnet, ProbiotikaProbiotika & præbiotika


Tarme med charme


Tarme i topform


Elsk din tarm


og & præbiotika er blandt de nyeste. Foreliggende bog når bredest omkring, også bredere end bestsellerne Tarme med charme, Tarme i topform, Elsk din tarmDer forskes og skrives meget om emnet, Probiotika og er blandt de nyeste. Foreliggende bog når bredest omkring, også bredere end bestsellerne Tarme med charme, Tarme i topform, Elsk din tarmDer forskes og skrives meget om emnet, Probiotika og Probiotika & præbiotika er blandt de nyeste. Foreliggende bog når bredest omkring, også bredere end bestsellerne , Tarme i topform, Elsk din tarmDer forskes og skrives meget om emnet, Probiotika og Probiotika & præbiotika er blandt de nyeste. Foreliggende bog når bredest omkring, også bredere end bestsellerne Tarme med charme, , Elsk din tarmDer forskes og skrives meget om emnet, Probiotika og Probiotika & præbiotika er blandt de nyeste. Foreliggende bog når bredest omkring, også bredere end bestsellerne Tarme med charme, Tarme i topform, .Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustratorer: David Loftus, Katy Kimbell

Politiken, 1. udgave

2018

E-bog

Illustratorer: David Loftus, Katy Kimbell

Politiken, 1. e-bogsudgave