Gå til indholdBøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Hans og Kirsten i 2. verdenskrig : 1944


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

70, 10 sider: ill. (nogle i farver) ; 29 cm

Udgivet

2009

Ophav

Pia Sigmund(forfatter)

Charlotte Clante(illustrator)
Genre og formundervisningsmaterialer
Målgruppe

til børn


Beskrivelse


Hans og Kirsten er søskende og bor i Gedved ved Horsens. De fortæller om dagliglivet, krigen og modstandsbevægelsen i 1944 under 2. verdenskrig


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 17. aug. 2009

Den ottende bog i den glimrende serie Børn i Danmarks historie set fra børneperspektiv. For historisk interesserede og til historieundervisning på mellemtrinnet, fra 10 år.

Bogen starter, som det er tradition for serien, med en dramatisk situation, 4. november 1944, en aften hvor faderen i hjemmet i Gedved må gå under jorden, da han afsløres som frihedskæmper. Herefter fortælles fragmentarisk om familien, engagementet i modstandsbevægelsen, hverdagen under besættelsen, skolegang, starten på besættelsen, jødeaktionen, befrielsen, m. m. De to børn i bogen lever stadig, og deres erindringer danner grundlag for historien i bogens 1. del. Charlotte Clante har suppleret med uforligneligt smukke billeder til hvert kapitel. Desuden anvendes en del fotos - også private - fra tiden. I 2. del fortæller 12 andre, der var børn under krigen om deres liv og oplevelser under 2. verdenskrig. En uddybende lærervejledning med forslag til tværfaglige aktiviteter samt 10 kopisider lægger op til bogens anvendelse i undervisningen i 4.-6. klasse.

Der findes rigtig mange bøger om emnet, men næppe nogen bedre til målgruppen. Identifikationen ligger lige for, og hele bogens fremtræden og indhold understøtter motiveringen.

En visuelt smuk layoutet bog om en dramatisk tid, underholdende, lærerig, læseværdig. Sådan som de øvrige bøger i serien også er det.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 1 (2010)

af

af

Knud Loft Rasmussen

Årg. 63, nr. 1 (2010)Informationer og udgaver

2009

Bog

Illustrator: Charlotte Clante

Alinea, 1. udgave

2013

Ebog

Pia Sigmund

Nota