Gå til indholdHans og bjerget


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider: ill. i farver

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Som 60-årig sætter Hans Kornø Rasmussen (f. 1948) sig for at cykle de 23 km op ad Mont Ventoux. Ved hjælp af kostomlægning, fysisk træning og mental træning ændres han til en superatlet


Anmeldelser (3)


24. mar. 2009

En bog til dem, der kan lide at læse om personer, som beslutter sig for en ekstrem udfordring, sætter sig et mål og når det, og for cykelryttere eller sofacykelryttere, som gerne vil læse om andres oplevelser på cyklen.

Hans Kornø Rasmussen er økonom og forfatter til flere bøger om Danmark og indvandring. I en alder af 60 år var han blevet hvad han selv betegner som "en afdanket levemand med topmave og rygerlunger", og det skulle der gøres noget ved. Han besluttede sig til at give sig selv en ekstrem udfordring, som skulle forbedre hans fysik, styrke hans lunger og gøre ham mentalt stærkere. Det blev til en plan om at cykle 23 km op ad det legendariske bjerg i Sydfrankrig Mont Ventoux, som er kendt for mange dramaer bl.a.i forbindelse med Tour de France. Efter 6 måneders hård træning og 3 timers cykling nåede han sit mål, og hvordan han nåede dertil, det er det, som bogen handler om. Han besluttede sig fra starten af at lægge sit liv helt om, og fik hjælp af familien og sin egen coach Torben Bremann. Kornø Rasmussen fortæller med stor selvironi om den hårde træning og alle problemerne, om følelsen af sejr på toppen og den svære nedtur, som fulgte efter at toppen og målet var nået.

I Livet er en gave fra 2009 fortælles om hvordan man realiserer sine drømme. Som eksempler fra det virkelige liv kan nævnes Fra sofa til maraton, 2006 og Isdronningerne fra 2006.

En velfortalt og underholdende bog om at sætte sig et mål og gennemføre det, og hvad der sker, når målet er nået.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen

Information

Af

David Rehling

d. 27. mar. 2009

Sygeplejersken

Af

Jorit Tellervo

Årg. 109, nr. 15 (2009)


Informationer og udgaver

Bog

2009