Gå til indholdHannah Arendt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

112 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Præsentation af Hannah Arendts forfatterskab med orginaltekster og analyser


Anmeldelser (3)


11. mar. 2011

Målgruppen er studerende på gymnasier og videregående uddannelser, men den kan også udmærket læses af almindeligt politisk interesserede.

Hannah Arendt blev født i 1906 i Hannover af jødiske forældre, og døde i 1975. Christian F. Rostbøll fra Københavns Universitet giver en kort indføring i Arendts politiske tænkning. Det var nazisternes magtovertagelse i Tyskland der fik Arendt til at interessere sig for politik. Et vigtigt mål for hende er at genoplive og rehabilitere idéen om politiks handling som en vigtig menneskelig aktivitet, fordi devalueringen af politik har gjort os sårbare over for anti-politiske styreformer. Hun forholder sig skeptisk til det repræsentative demokrati der har få muligheder for direkte deltagelse, fordi en styreform der udelukker aktiv politisk deltagelse i længden kun kan opretholde sig selv med voldelige midler. De sidste 37 sider er et uddrag fra Hannah Arendt Det totalitære herredømme, 1979, der i originaludgaven er fra 1951.

Tidligere bind i serien Statskundskabens klassikere er Søren Flinch Midtgaard John Rawls, 2010, og bøger om Michel Foucault og Carl Schmitt er på vej. Anne Marie Pahuus Hannah Arendt, 2006, er en lidt bredere fremstilling, men i øvrigt er litteraturen på dansk om Arendt ret sparsom.

En god og kortfattet introduktion til den tyske politiske filosof Hannah Arendts, der med sine teorier om det enkelte menneskes evne til at tænke og handle politisk har aktualitet også i dag.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Økonomi & politik

Af

Søren Hviid Pedersen

Årg. 84, nr. 2 (2011)

Politik

Af

Kristian Walther

Årg. 14, nr. 2 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Ebog

2010