Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Hank : en gavtyveroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

330 sider

Udgivet

2016

Ophav

Per Fjord(forfatter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Musikroman om sanger og sangskriver Hank William Jensen med hang til fest, kvinder, country og blues. En dag finder han et lig hos en arabisk bilforhandler, og en forsvunden datter dukker op


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 4. jan. 2016

Musikroman om sanger og sangskriver Hank William Jensen med hang til fest, kvinder, country og blues. En dag finder han et lig hos en arabisk bilforhandler og en forsvunden datter dukker op. Især for mandlige læsere af danske socialrealistiske romaner.

Romanens hovedperson Hank William Jensen, som er musiker i country og blues genren, drømmer om at lave den ultimative blues sang, men meget er gået skævt. På evig flugt fra det borgerlige liv er han meget lig sin berømte navnebror countrysanger Hank Williams, som levede et liv i overhalingsbanen. Pludselig en dag finder Hank William Jensen et lig hos en arabisk brugtvognsforhandler og kort tid efter dukker også hans forsvundne datter op. Herefter hvirvles vores hovedperson ind i et spind af løgne foruden en ukendt verden i indvandrermiljøet. Forfatter Per Fjord som selv er musiker, er uddannet lærer og billedkunstner, har tidligere udgivet noveller, digte og en del faglitteratur til undervisningsbrug.

Overordnet set en lettere underholdende gavtyveroman skrevet i en bramfri tone, som især vil tiltale det mandlige publikum. Dog også en roman med en del stereotype karakterer.

Der findes flere danske romaner med musikken som centralt tema bl.a. Duke's drengeGuitarsamleren


Hønsehunde


, Guitarsamleren og HønsehundeDer findes flere danske romaner med musikken som centralt tema bl.a. Duke's drenge, og HønsehundeDer findes flere danske romaner med musikken som centralt tema bl.a. Duke's drenge, Guitarsamleren og .Informationer og udgaver

2016

Bog

Per Fjord

Attika

2017

Ebog

Per Fjord

Saxo