Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Hanan Syrien : mit møde med en stærk kvinde fra mit fødeland


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

237 sider, tavler i farver

Udgivet

2016

Ophav

Naser Khader(forfatter, (hovedansvarlig))

Birgitte Wulff(forfatter)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Politikeren og samfundsdebattøren Naser Khader beretter om sit møde med Hanan Al-Daher (f. 1979), der i 2014 flygtede fra Syrien til Danmark med ønsket om at leve som en fri kvinde i et frit samfund. Om arrangerede ægteskaber, vold, massakrer, kvindesyn og frihed


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 7. sep. 2016

Naser Khader beretter om sit møde med Hanan, der er flygtet til Danmark fra Syrien. Bogen kan læses bredt af alle.

I anledning af 10 året for Muhammedtegningerne, der kastede Danmark ud i en massiv udenrigspolitisk krise, poster Naser Khader på Facebook den originale forside fra Jyllandsposten, som den så ud 10 år tidligere. Indlægget afstedkommer mange beskeder til Khader, og specielt en fanger hans opmærksomhed. Hanan, der på det tidspunkt er 36 år, fraskilt og flygtet fra Syrien. Hanan beretter, hvordan hun blev fanget i en massakre, der kostede hendes søster, svoger og 3 af deres børn livet. Hun flygter med to af sine børn og ender i Danmark. Hun beslutter sig for, at det skal være starten på et nyt liv, så hun vil ikke længere gå med tørklæde og ønsker at leve som en fri kvinde i et frit samfund. Bogen veksler mellem Hanans historie og Khaders kommentarer om den muslimske kultur.

Gribende beretning om Hanan, der har set mere end et menneske bør. Det er historien om en stærk og selvstændig kvinde, der griber sin chance for at få det liv, hun ønsker i Danmark, selvom det er et opgør med den muslimske kultur. Bogen er et fint indlæg i debatten om flygtningestrømmen i Europa, og de deraf følgende integrationsproblemer.

Tankerne ledes hen på Et løft af sløret, der også stiller spørgsmålstegn ved de muslimske værdier og tilstræber et liv som "dansker".


Jyllands-posten

d. 28. sep. 2016

af

af

Lone Nørgaard

d. 28. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 1. okt. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 1. okt. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Naser Khader

People'sPress, 1. udgave

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Claus Vedel

People'sPress

2016

E-bog

Naser Khader

People'sPress, 1. udgave

2016

Lydbog (online)

indlæser: Claus Vedel

People's Press