Gå til indholdHalfdan Rasmussen : biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

348 sider: ill.

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Om Halfdan Rasmussens (1915-2004) liv og digtning


Anmeldelser (1)


16. aug. 2016

Ny udgave af Halfdan Rasmusen-biografi fra 2005, der fortæller om mennesket og forfatteren. Billedsiden er udvidet og opdateret, så alle Halfdan-fans vil nyde at læse, bladre og gense mange af højdepunkterne i hans finurlige digtning.

Halfdan Rasmussen (1915-2002) var og er dansk folkeeje med sine tosserier og lyrik for børn og barnlige sjæle. Han havde også mere alvorlige tekster, og var desuden kendt som debattør omkring politiske emner, samfundsforhold og kultur. I denne biografi fortæller Lene Bredsdorff om hans liv og værk ud fra breve, interviews og dagbøger. Halfdan Rasmussen voksede op i et arbejderhjem og kom tidligt ud af skolen men besluttede sig tidligt for, at han ville leve af at skrive. Biografien følger ham i barndom, ungdom, som voksen i familien, mellem venner og fagfæller, hjemme og på rejser, og fortæller om hans livs lykke- og smertepunkter, om lyset i inspirationen og om perioder med mørk ørkesløshed.

Biografien kommer fint rundt om hele mennesket og forfatteren. Den formidler sit stof godt, er skrevet tilgængeligt med varme og humor og er rigt illustreret.

Bogen udkom i 2005. Teksten i denne nye udgave er uændret, men billedsiden er stærkt udvidet, så bogen har fået et løft og virker mere nutidig og lækker. Formatet er samtidig blevet mere coffee table- og bladrebogsagtigt (fra 23x16 til 26x20 cm). Vi har andre bøger om Halfdan og hans værk, men dette er den eneste egentlige biografi.

Lektørudtalelse

Af

Marianne Majgaard Jensen


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016