Gå til indholdHærvejen - fra Skagen til Rendsborg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

256 sider: ill. i farver ; 29 cm

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


En turguide til Hærvejen for historisk interesserede turister. Turen er både for vandrere og bilturister


Anmeldelser (3)


15. okt. 2020

En turguide til Hærvejen for historisk interesserede turister. Turen er både for vandrere og bilturister.

Forfatteren starter Hærvejsruten i Skagen, og opdeler turen i otte strækninger ned gennem Jylland med stop i Rendsborg. Strækningernes længde er angivet i mil, og de beskrives gennem historiske, kulturhistoriske og landskabsmæssige højdepunkter af forskellig karakter. Hver seværdighed har et lille kapitel, som er rigt illustreret med fotos og malerier. Man kan stedfæste nogle af seværdighederne via QR-koder, der løbende er placeret i teksten. De fører en til Google Maps, og sammen med kortmaterialet bagerst i bogen, hvor ruten er markeret, danner de rammen for turen. Der er et grundigt sted- og navneregister tilsidst. Bogen er i et stort format.

Forfatteren har et rigt forfatterskab med bl.a. historiske turguides bag sig. Denne kommer vidt omkring i de udvalgte seværdigheder, der highlightes, lige fra Ålborg Lufthavn, over Børglum Kloster, diverse feltslag til Kaj Munk og Hørbylunde Bakker. En flot bog, der inspirerer til mange ture. Formatet gør, at det ikke er en bog, man medbringer til vandreturen, men som egner sig til forberedelsesfasen.

Format, opsætning og format er identisk med forfatterens Gendarmstien - fra Padborg til Kettingskov


Hærvejen


Hærvejen over Kongeåen


. Bogen til vandringsmanden er Henrik Tarps Hærvejen, hvorimod Mads Lidegaards serie om Hærvejen er af mere kulturhistorisk karakter, hvor Hærvejen over Kongeåen er et af bindeneFormat, opsætning og format er identisk med forfatterens Gendarmstien - fra Padborg til Kettingskov. Bogen til vandringsmanden er Henrik Tarps , hvorimod Mads Lidegaards serie om er af mere kulturhistorisk karakter, hvor over Kongeåen er et af bindeneFormat, opsætning og format er identisk med forfatterens Gendarmstien - fra Padborg til Kettingskov. Bogen til vandringsmanden er Henrik Tarps Hærvejen, hvorimod Mads Lidegaards serie om Hærvejen er af mere kulturhistorisk karakter, hvor er et af bindeneFormat, opsætning og format er identisk med forfatterens Gendarmstien - fra Padborg til Kettingskov. Bogen til vandringsmanden er Henrik Tarps Hærvejen, hvorimod Mads Lidegaards serie om Hærvejen er af mere kulturhistorisk karakter, hvor Hærvejen over Kongeåen er et af bindene.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Historie-online.dk [online]

Af

Anders Ellegaard

2020-12-09

Vejhistorie

Af

Steffen Elmer Jørgensen (f. 1953)

Nr. 38 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2020