Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Hændelsen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

245 sider

Udgivet

2012

Ophav

Anne Sofie Allarp(forfatter)
Genre og formroman, psykologisk thriller, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Livet som nybagt mor i Madrid bliver ikke, som danske Cecilie havde forestillet sig. Især ikke da hendes ellers så charmerende mand udvikler sig til en psykopatisk hustyran, og noget overnaturligt med katastrofale konsekvenser hjemsøger deres lejlighed


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 31. aug. 2012

Omslaget udsender de rette signaler om denne roman, som handler om en nybagt mor og de meget ubehagelige overnaturlige hændelser, hun kommer ud for. Den lader sig ikke entydigt genrebestemme, men kan læses bredt.

En traumatisk fødsel og en dominerende svigerfamilie er ikke lige, hvad danske Cecilie Holmegaard har forestillet sig. Samtidig udvikler hverdagen i den store lejlighed midt i Madrids gamle overturistede bydel til et mareridt, for hendes ellers så charmerende spanske mand Gabriel forandrer sig til en psykopatisk hustyran. Lejligheden hjemsøges af noget faretruende ondt, og Cecilie er ved at gå helt op i limningen, men kan ikke flygte fra den dødbringende hændelse, som læseren hele tiden ved, vil indtræde. Skildringerne af Cecilie som nybagt mor og af kulturforskellene står stærkest i denne velskrevne roman, mens jeg har haft sværere ved at kapere de overnaturlige fænomener.

Anne Sofie Allarp (f. 1972) er spansk gift og bor i Madrid. Hun debuterede i 2011 med Falske stemmer, og såvel i den som i Hændelsen er inspirationen fra Hanne-Vibeke Holst mærkbar.

Det at blive mor og det at leve i et land med en helt anden kultur end den danske, er temaerne i denne roman, hvor overnaturlige hændelser ændrer en ellers harmonisk hverdag til et livsfarligt mareridt. Koblingen af det hverdagsagtige med det overnaturlige lykkes, og resultatet er en roman, der kan læses bredt. Om den skal stå i skønlitteratur eller blandt psykologiske gysere, er straks vanskeligere at afgøre.


Politiken

d. 27. okt. 2012

af

af

Henrik Palle

d. 27. okt. 2012


Weekendavisen

d. 5. okt. 2012

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 5. okt. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Anne Sofie Allarp

People's Press, 1. udgave

-

Bog

People's Press

2012

Ebog

Anne Sofie Allarp

People'sPress, 1. udgave

2021

Lydbog (net)

Anne Sofie Allarp

Alpha

2014

Lydbog (net)

indlæser: Dorrit Stender-Petersen

Nota