Bøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hæklede venner for altid : tegneseriefigurer, filmfavoritter og andre velkendte figurer, du kan hækle


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
141 sider: ill. i farver
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
hækleopskrifter, opskrifter

Beskrivelse


Mød kendte figurer fra film og tv i denne iøjnefaldende bog, der har opskrifter til øvede hæklere. Alle børn elsker Minions og Gurli Gris - her er opskrifter på figurer, der ligner dem umiskendeligt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2020

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 27. aug. 2020

Mød kendte figurer fra film og tv i denne iøjnefaldende bog, der har opskrifter til øvede hæklere. Alle børn elsker Minions og Gurli Gris - her er opskrifter på figurer, der ligner dem umiskendeligt.

Inddelt i "Nutidens favoritter", "Favoritter fra 80'erne og 90'erne" og "Tidløse favoritter" får vi her opskrifter på næsten 30 figurer, der ligner nogle vi alle kender fra tv og film. Der er opskrifter på figurer, der ligner fx Anders And og Andersine, astronauten fra Toy Story, Cookie Monster og Æsel fra Peter Plys. Hver opskrift fylder ca. fire sider og indeholder flere fotos, materialeliste samt sværhedsgrad fra middel til svær (kun 2). Indledes med hækleskole med stregtegningsillustration af teknikker som fx magisk ring, lille picot, ananas og farveskift samt broderi-vejledning. Oversat fra tysk af hækleren Sidsel Sangild.

En grafisk flot og charmerende udgivelse i hardback med figurer fra børne-tv fra 1980'erne og frem. Pga. copyright kaldes de fx "Filosofisk beagle" (Nuser) og "Fræk kat" (Findus), men der er ingen tvivl om, hvem de skal ligne, og det gør de fleste ret godt. Teknikker og opskrifter er enkelt forklaret og til at forstå, og en øvet hækler vil kunne hækle mange sjove og nostalgiske gaver.

Der findes ikke andet på dansk med film og tv-figurer, men på Pinterest findes mange opskrifter på engelsk. Af lignende søde dukker/dyr anbefales den vidunderlige Pica Pau og dyrevennerneLittle happy circus og Little happy circusDer findes ikke andet på dansk med film og tv-figurer, men på Pinterest findes mange opskrifter på engelsk. Af lignende søde dukker/dyr anbefales den vidunderlige Pica Pau og dyrevennerne og .