Gå til indholdBøger / faglitteratur / hækleopskrifter

Hæklede klude til køkkenet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

119 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Tove Fevang(forfatter)

Dorte Stæhr(oversætter)

Ulrik Eeg(redaktør)

Ragner Hartvig(illustrator)

m.fl

Genre og formhækleopskrifter, opskrifter
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hækleopskrifter på 32 grydelapper, ti dækkeservietter, to håndklæder og en karklud


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 31. aug. 2017

Til den nostalgiske og øvede hækler er her opskrifter på grydelapper og dækkeservietter i gammeldags "mormor"-stil. Med introduktion til både hækling og hakning.

Opskrifter på 32 grydelapper, ti dækkeservietter, to håndklæder og en karklud. De er delt op i seks kategorier svarende til deres design, fx "farveglæde" og "de moderne". Alle indeholder stort farvefoto, info om størrelse, materiale, hæklefasthed og montering. I indledningen gives kort introduktion til hækling og hakning, og bagest i hækleskolen er trinnene beskrevet med fotos.

Forsiden og titlen lokker dem, der ikke kan få nok af nye klude-opskrifter, men bogen indeholder desværre kun én karkluds-opskrift. Til gengæld er der grydelapper i alle afskygninger, og erfarne hæklere vil kunne transformere opskrifterne til klude. De gammeldags designs vækker nostalgi og fx jakkegrydelapperne er sjove. Bogen har et godt A4-format med hård ryg, og layoutet er farverigt og indbydende, men skriftstørrelsen er lille og knudret og kan være svær at læse, hvis man har lidt dårligt syn. Der er ikke angivet sværhedsgrader ved hvert arbejde, og selvom der er hækleskole vil jeg ikke anbefale den til begyndere, da de fleste opskrifter er avancerede og kræver øvelse.

Til kludehækling er Hæklede kludeHæklede klude fra A til Ø


Skønne klude


Grydelapper


, fra A til Ø og Skønne klude bedre alternativer. I Grydelapper kan også begyndere være medTil kludehækling er Hæklede klude, og Skønne klude bedre alternativer. I Grydelapper kan også begyndere være medTil kludehækling er Hæklede klude, Hæklede klude fra A til Ø og bedre alternativer. I Grydelapper kan også begyndere være medTil kludehækling er Hæklede klude, Hæklede klude fra A til Ø og Skønne klude bedre alternativer. I kan også begyndere være med.Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustratorer: Ragner Hartvig, Geir Arnesen

Legind, 2. udgave

2017

Bog

Illustrator: Ragner Hartvig

Legind, 1. udgave