Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Had mig, elsk mig

Del 0 af SpurtDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

119 sider

Udgivet

2018

Ophav
Genre og formroman
Målgruppe

til børn

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Johan og Bjørn er bedste venner, men Bjørn presses af de andre til at mobbe Johan. Lige inden sommerferien sprang Johan nemlig ud som bøsse og Bjørn er i tvivl om sine egne følelser


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 23. feb. 2018

Kærlighedshistorie om et fatalt forhold mellem to drenge i 9. klasse. Johan og Bjørn er bedste venner, men Bjørn presses af de andre til at mobbe Johan. Lige inden sommerferien sprang Johan nemlig ud som bøsse og Bjørn er i tvivl om sine egne følelser. Til unge læsere og til debat i udskolingen.

Tomas Lundme har skrevet flere romaner og en lang række film- og teatermanuskripter, der ofte kredser om det svære ved ungdomsårene og om at være bøsse og springe ud. Denne bog har samme tema og er en kærlighedshistorie mellem to drenge. Den ene kan ikke acceptere sin kærlighed og sin egen seksualitet og kommer til at ligge under for gruppepres til at begå hate crimes. I sin afmagt kommer han til at hade både sig selv og sin elskede.

Spændende bog der er relativt nem at læse og som sætter mange tanker i gang. Bogen har en handling der gør at man haster videre til de næste kapitler. Lundme skriver skarpt og kontant i korte sætninger, der slår en klar realistisk tone an. Det er en intens fortælling i mange lag og med en utrolig velfunderet psykologisk dynamik og sikker sans for dialog. En bog med stof til mange diskussioner.

Ludme skriver om egen ungdom i Alt er mitEr du okay, Matthias?


Nikolaj - bøsser, bumser & beskidte sokker


Wonderboy


der handler om at springe ud som bøsse. Er du okay, Matthias?, Nikolaj - bøsser, bumser & beskidte sokker og Wonderboy kan også anbefales inden for emnetLudme skriver om egen ungdom i Alt er mit der handler om at springe ud som bøsse. , Nikolaj - bøsser, bumser & beskidte sokker og Wonderboy kan også anbefales inden for emnetLudme skriver om egen ungdom i Alt er mit der handler om at springe ud som bøsse. Er du okay, Matthias?, og Wonderboy kan også anbefales inden for emnetLudme skriver om egen ungdom i Alt er mit der handler om at springe ud som bøsse. Er du okay, Matthias?, Nikolaj - bøsser, bumser & beskidte sokker og kan også anbefales inden for emnet.


Berlingske tidende

d. 10. mar. 2018

af

af

Kari Sønsthagen

d. 10. mar. 2018


Politiken

d. 24. mar. 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 24. mar. 2018


Information

d. 9. mar. 2018

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 9. mar. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Tomas Lagermand Lundme

Gyldendal, 1. udgave

2020

Ebog

Tomas Lagermand Lundme

Nota

2018

Ebog

Tomas Lagermand Lundme

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (net)

Tomas Lagermand Lundme

Gyldendal

2018

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Gyldendal