Bøger / faglitteratur til børn / lærervejledninger

Håndværk og design : klar til prøven : guide til prøven med prøveoplæg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
47 sider: ill. i farver ; 30 cm
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
lærervejledninger
Målgruppe
for folkeskolen, for 7. klasse, for 8. klasse, for lærere, for håndværk- og designundervisning
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Om tilrettelæggelsen af prøveforløb for elever, der skal til den afsluttende prøve i håndværk og design i 8. klasse. Med ti illustrerede forslag til prøveoplæg, der alle har et tematisk udgangspunkt.

Indhold

Valgfaget Håndværk og design (Undervisningens tilrettelæggelse ; Temaer - et didaktisk udgangspunkt ; Åben skole og eksterne læringsmiljøer ; Materiel kultur som afsæt for designprocessen ; Designproces - metoder og faglige tilgange ; Idéudvikling ; Evaluering ; Portfolio ; Læringsledelse i håndværk og design-værkstedet ; Undervisningsforløb) ; Prøven i Håndværk og design (Prøvens opbygning ; Prøvens vurderingskriterier ; Prøveoplæg ; Visualisering og procesdokumentation ved prøven ; Prøvelokalet i Håndværk og design ; Strukturering af prøveperioden ; Prøvedagens forløb)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2020

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 5. mar. 2020

Bøgerne "Billedkunst - valgfag og prøve" og "Håndværk & design - Håndbog til valgfag og prøve" giver et bud på, hvordan man kan planlægge undervisningen frem til en prøve i de nye obligatorisk valgfag. Der er både teoretisk viden, inspiration og konkrete praksisnære forløb i begge bøger. Bøgerne henvender sig til undervisere i fagene.

"Billedkunst - valgfag og prøve" er en antologi, hvis mål er at hjælpe læreren med planlægningen og gennemførelsen af undervisningen i det to-årige valgfagsforløb. Alle undervisningsforløb afsluttes med et konkret bud på formulerede prøveoplæg. Bogen "Håndværk & design - Håndbog til valgfag og prøve" ønsker at bidrage til, at valgfaget udvikler sig i et didaktisk perspektiv, som afspejler den verden, eleverne færdes i. Bogen er delt op i to dele - en didaktisk del og en almen pædagogisk del. Derudover er der konkrete undervisningsforløb og eksempler på prøveoplæg.

Utrolig gennemarbejdede og flotte bøger om de to nye valgfag i udskolingen. Læreren i de pågældende fag bliver trygt ført igennem pædagogiske og didaktiske teorier, som vedkommende nemt kan anvende sammen med de konkrete undervisningsforløb, der er velbeskrevet i bøgerne.

Der findes ikke bøger med samme indhold, men andre bøger, der også beskæftiger sig med disse fags undervisning og didaktik, fx: BilledkunstdidaktikHåndværk og design og Håndværk og designDer findes ikke bøger med samme indhold, men andre bøger, der også beskæftiger sig med disse fags undervisning og didaktik, fx: Billedkunstdidaktik og .