Bøger / faglitteratur

Håndbog i læsevejledning : teori og praksis


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Generelle forhold vedrørende læsevejlederen (Jørgen Frost: Læsevejlederen - midt i skolens hverdag. Kjell Skogen: Læsevejlederen som kvalitetsudvikler. Steen Hilling: Læsevejlederen som vejleder. Ulla Hansen: Skolelederens overvejelser. Otto Sørensen: Forældrevejledning. Vibeke Vinther: Klasselæsekonferencer på baggrund af klasselæseprøver. Lis Pøhler: Rammer for læsevejlederens arbejde) ; Faglige og metodiske nøgletemaer (Rune Aigeltinger: Sprog- og matematikvanskeligheder - fællestræk og forskelle. Leif Ørsted Petersen: Matematikundervisning - begrebsdannelse - tillid, tryghed, mod, lyst. Bente Eriksen Hagtvet: Eksperimenterende skrivning i den skriftsproglige udvikling ; Målrettet praksis og intensiv sprogstimulering i skolens begynderundervisning med særlig fokus på udvidende dialoger i hverdagsaktiviteter. Solveig-Alma Halaas Lyster: Ordforråd og læseudvikling : hvad ved vi? hvad gør vi? Jørgen Frost: Læseudvikling og udviklingsbestemte aktiviteter ; Tilrettelæggelse af læseundervisning med henblik på optimal effekt! Merete Brudholm: Læsning i alle fag. Cecilie Falkenberg: Fokus på oplevelse, lyst og engagement : om hvorfor og hvordan storylinemetoden bruges til læseundervisning. Læsekurser for hele klasser - en fælles indsats / af Lena Bülow-Olsen og Sigrid Madsbjerg. Otto Sørensen: Erfaringsbaseret retstavningsundervisning. Tosprogede elever i læseundervisning / af Annette Christiansen & Jette Løntoft. Brug af IKT for elever med sprog-, læse- og skrivevanskeligheder / af Bjørgulv Høigaard og Turid Utgård)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2009

af

af

Bodil Pedersen

d. 11. feb. 2009

Netop nu uddannes de første læsevejledere - og netop nu skal de i gang med at finde deres roller og kvalitetssikre skolernes læseundervisning. Det er en meget stor udfordring.

Her er håndbogen, hvor erfarne fagpersoner fra både Danmark og Norge belyser alle disse hverdagens problemstillinger. Den leverer det faglige grundlag for arbejdet med at vejlede kolleger, forældre og skoleledelse. Bogen er opdelt i to dele. Første del om de mere generelle forhold, anden del mere praktisk orienteret med flere faglige og metodiske nøgletemaer til bl.a. det forebyggende arbejde, til læsning i alle fag, i forhold til to-sprogede elever og brug af IKT i undervisningen - for blot at nævne et lille udsnit af artiklerne, som kan læses uafhængigt af hinanden.

Der findes en del bøger om læsning og læsestrategier, men denne bogs opbygning som decideret håndbog og dens bredde gør den unik.

Bogen er ganske enkelt et must på alle skoler og seminarier - bør være tilgængelig for alle undervisere. Flere skoler vil i den kommende tid fokusere på læsehandleplaner, og her vil bogen være en stor hjælp. Den er en særlig kærkommen håndsrækning og et uundværligt fundament til læsevejlederen, så vedkommende kan finde sit ståsted og sætte læseundervisningen på dagsordenen.


Undervisere.dk

Årg. 3, aug (2009)

af

af

Ingrid Kaas Grynberg

Årg. 3, aug (2009)


Læsepædagogen

Årg. 57, nr. 3 (2009)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 57, nr. 3 (2009)