Gå til indholdBøger / faglitteratur

Håndbog for feminister (og deres modstandere) : 30 spørgsmål og svar om køn og ligestilling


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

204 sider

Udgivet

2015

Ophav

Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med 100 året for kvinders valgret.

Håndbog for feminister (og deres modstandere) er dels den utrolige historie om, hvordan danske kvinder for 100 år siden fik politisk indflydelse med stemmeretten, dels en nøgtern og velunderbygget gennemgang af 30 almindelige spørgsmål om køn og ligestilling, fra de mest simple til de mere komplekse, fx: Skal kvinderne nu til at være som mænd? Det kan godt være, at mænd undertrykker kvinder, men undertrykker kvinder ikke også sig selv og hinanden?Tror feministerne virkelig, at verden vil blive et bedre sted, hvis kvinder havde magten?Håndbog for feminister (og deres modstandere) er en gennemskrevet og opdateret udgave af bogen Hvorfor er feminister så snerpede?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jun. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 9. jun. 2015

Ny udgave af forfatterens debatbog om ligestilling. For alle der interesser sig for samfundsforhold og kvinders vilkår.

Bogen udgives i ny udgave og med ny titel i anledning af 100-året for kvinders valgret. Da den udkom første gang i 2008 under titlen " Hvorfor er feminister så snerpede?" var det 100-året for valgretten til kommunalvalgene, der blev markeret. Den består som sidst af 4 dele. Et historisk afsnit. Dernæst de 30 gængse spørgsmål om det unødvendige fokus på ligestillingen. De 30 spørgsmål imødegås med argumentation for relevansen. Et afsnit omhandler kontrolmetoder og magtstrukturer, der på mange planer anvendes til at fastholde kvinder, lige fra vold til økonomi og opdragelse. Afsluttes med et afsnit om nutidige strategier for ligestilling.

En velskrevet, engagerende og stadig aktuel debatbog, der er velunderbygget med statistik og lovgivning. Favner emnet på en lettilgængelig måde, der gør den velegnet såvel i debat som i en undervisningssammenhæng.

Bogen er totalt gennemskrevet og ajourført med nye tal og lovgivningsinitiativer. Den har ændret titel. 1.udgaven har titlen Hvorfor er feminister så snerpede?.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 206 (2015)

af

af

Jeppe Bæk Meier

Nr. 206 (2015)


Jyllands-posten

d. 2. jul. 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 2. jul. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Gretelise Holm (f. 1946)

Lindhardt og Ringhof, 2. udgave

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Liselotte Krogager

Audioteket

2015

E-bog

Gretelise Holm (f. 1946)

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (online)

indlæser: Liselotte Krogager

Lindhardt og Ringhof