Bøger / faglitteratur til børn

Håndbog for astronauter : alt det, en vordende astronaut er nødt til at vide


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
127 sider: ill. i farver
Udgivet
2018
Ophav
Målgruppe

For 11-14-årige


Beskrivelse


Vil du gerne være astronaut? Så er det her lige bogen for dig. Du får viden om astronaut-uddannelsen, svæveture i rummet, raketter og hvordan du spiser og går på wc derude.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2018

af

af

Inge Lykke

d. 18. juli 2018

Vil du gerne være astronaut? Så er det her lige bogen for dig. Du får viden om astronaut-uddannelsen, svæveture i rummet, raketter og hvordan du spiser og går på wc derude. Til børn og unge fra 11-16 år.

Rummet starter ved Karmanlinjen - 100 km over jordens overflade. De fleste professionelle astronauter arbejder på et flyvende videnskabeligt laboratorium, som kaldes ISS - den internationale rumstation. Den flyver rundt om jorden i en højde af 400 km. De studerer bl.a. klimaforandringer og rummets påvirkning af menneskekroppen. Når man endelig bliver færdig med en lang og hård uddannelse, er opsendelsesdagen endelig i sigte. Ved opsendelse og landing skal man være iført en beskyttelsesdragt, og man skal have et sæde der er formet, så det passer perfekt til ens bagdel. Når alt er klart, skydes raketten ud i rummet, og man hører først et brag, så et mere og så et sidste brag. Det betyder - tadaaa! - at man er ude i rummet. Teksten er sat med halvstore bogstaver i mange afsnit. Illustrationerne er små farvede tegninger.

Det er virkelig en god bog. Den er skrevet sammen med en rigtig astronaut og fortalt i et hverdagsagtigt sprog samtidig med, at man får utrolig meget at vide. Der fortælles om store tekniske udfordringer og små banale hverdagsting, og frem for alt bliver det fortalt med humor og lune.

Fra 2017 findes bogen om Andreas Mogensen: Vil du med i rummet?Rumrejser og fra 2016 i serien "De små fagbøger": RumrejserFra 2017 findes bogen om Andreas Mogensen: Vil du med i rummet? og fra 2016 i serien "De små fagbøger": .