Gå til indholdBøger / faglitteratur

Hånd om konflikten : fra sammenstød til løsning

Del 0 af Børsen MikroDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

133 sider: ill.

Udgivet

2007

Ophav

Nethe Plenge(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om at forstå og håndtere konflikter på arbejdspladsen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Bræmer

2007

Henvender sig til alle, der ønsker at være i stand til at håndtere konflikter i arbejdslivet på en mere hensigtsmæssig måde.

Lille kort håndbog, der beskriver konflikters forløb, udvikling og årsagerne til, hvorfor de ofte optrappes hurtigt og helt unødvendigt. Bogens intention er at bibringe læseren en konfliktforståelse, der sætter ham i stand til at have så meget indsigt, at han kan få konflikten "ud i strakt arm", dvs. se på den udefra og derfor blive i stand til at afklare, hvad det er for en type konflikt, og hvordan den bedst håndteres. Reaktionsmønstre, typer af konflikter, mulige stopknapper, strategier og kommunikation er nogle af overskrifterne. Cases bogen igennem illusterer forfatterens pointer. Bogen begrænser sig til konflikter i arbejdslivet, og behandler således ikke privatlivssfæren.

Der er mange bøger om emnet, men denne sammenlignes bedst med en anden i Børsens nye serie af korte håndbøger: Konflikthåndtering, 2006. Konflikt og kontakt, 2006 dækker samme område, men er noget mere dybtgående end denne.

En nem håndbog, der i et klart og mundret sprog giver de vigtigste pointer i konfliktteorierne. Formodentlig ikke en bog, der vil figurere på litteraturlisterne, men en populær sag til den travle låner.


Sygeplejersken

Årg. 107, nr. 24 (2007)

af

af

Mette Christensen

Årg. 107, nr. 24 (2007)


Børsen

d. 7. sep. 2007

af

af

SH

d. 7. sep. 2007Informationer og udgaver

2007

Bog

Nethe Plenge

Børsen, 1. udgave