Gå til indholdHåbets rejsende : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

339 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Dramatisk fortælling om Victor og hans gravide svigerinde Roser, der i 1939 flygter fra general Francos tropper til Frankrig og videre til Chile med hjælp fra Pablo Neruda og hans chartrede skib Winnipeg. Til læsere af kærlighedsromaner og latinamerikansk litteratur


Anmeldelser (3)


11. sep. 2020

Dramatisk fortælling om Victor og hans gravide svigerinde Roser, der i 1939 flygter fra general Francos tropper til Frankrig og videre til Chile med hjælp fra Pablo Neruda og hans chartrede skib Winnipeg. Til læsere af kærlighedsromaner og latinamerikansk litteratur.

Roser og Victor krydser, som andre flygtende, Pyrenæerne til fods for at komme i sikkerhed. Victors bror og Rosers kæreste Guillem er død i kampene i den spanske borgerkrig, og Victor og Roser må indgå ægteskab for at kunne få indrejse i Chile. Der starter de et nyt liv, han som læge og hun som pianist, og de bliver venner med Pablo Neruda og Salvador Allende, som i 1970 vinder præsidentvalget i Chile. Da general Pinochet overtager magten ved et militærkup i 1973 flygter de igen, da Victor bliver løsladt fra en fangelejr. Bogen indeholder udpluk fra Pablo Nerudas digte. Isabel Allende har udgivet 14 bøger på dansk.

Romanen, der spænder over godt 50 års historiske og dramatiske begivenheder og to kontinenter, er en indtagende og rørende kærligheds- og venskabshistorie, som mod slutningen knytter hovedpersonernes tråde sammen og ender overraskende.

Jessica Burtons Min muse


Himlens fange


er en fortælling om (ulykkelig) kærlighed og den spanske borgerkrigs betydning for menneskers skæbne. I Carlos Ruiz Zafóns 3. bog i "De Glemte Bøgers Kirkegård", Himlens fange, oprulles en historie, der fører læseren tilbage til bl.a. den spanske borgerkrigJessica Burtons Min muse er en fortælling om (ulykkelig) kærlighed og den spanske borgerkrigs betydning for menneskers skæbne. I Carlos Ruiz Zafóns 3. bog i "De Glemte Bøgers Kirkegård", , oprulles en historie, der fører læseren tilbage til bl.a. den spanske borgerkrigJessica Burtons Min muse er en fortælling om (ulykkelig) kærlighed og den spanske borgerkrigs betydning for menneskers skæbne. I Carlos Ruiz Zafóns 3. bog i "De Glemte Bøgers Kirkegård", Himlens fange, oprulles en historie, der fører læseren tilbage til bl.a. den spanske borgerkrig.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. okt. 2020

Information

Af

Karen Syberg

d. 30. okt. 2020


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020