Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

Ha' en god dag : smerten bag smilet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

255 sider

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formsygehistorier, erindringer

Beskrivelse


Forfatteren Nicole W. Fox' (f. 1963) personlige beretning om hvordan man kommer igennem en kræftdiagnose og et langvarigt sygdomsforløb med viljen og det positive sind i behold


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 31. mar. 2015

Hvordan kommer man igennem en kræftdiagnose og et intensivt og langvarigt sygdomsforløb med håb, vilje og ikke mindst et positivt sind i behold? Personlig beretning om livet og hverdagen som kræftpatient og enlig mor til 4, der kan læses af andre i samme situation, pårørende og fagpersonale.

Nicole W. Fox er 34 år og mor til fire små børn, da hun rammes af en kræftsygdom. Efter flere operationer, kemobehandlinger og genoptræning bliver hun erklæret rask, men efter få år vender sygdommen tilbage, og lægerne giver hende kun seks måneder at leve i. Bogen beskriver hvordan hendes egen angst, skam og ensomhed, men også galgenhumor og livsmod bliver en naturlig del af hverdagen. Der er beskrivelser af hvordan hun gennemgik størstedelen af operationerne og behandlingerne alene og om de mange gode og dårlige oplevelser med læger, sygeplejersker og plejepersonale.

En velskrevet, ærlig og meget personlig beretning om et aggressivt cancerforløb. Det er først og fremmest fortællingen om hverdagen med uhelbredelig kræft, der fylder bogen, og det ligefremme sprog med mange detaljer vil fint give ligesindede eller pårørende indsigt i livet som kræftpatient.

Brian Holms Den sidste kilometerIkk' for sjov


Drømmene kan ingen tage fra mig


og Ikk' for sjov af Geo belyser kræftbehandling og sygdom fra en mandlig synsvinkel. Denne minder om Drømmene kan ingen tage fra mig af Nadja KaaghBrian Holms Den sidste kilometer og af Geo belyser kræftbehandling og sygdom fra en mandlig synsvinkel. Denne minder om Drømmene kan ingen tage fra mig af Nadja KaaghBrian Holms Den sidste kilometer og Ikk' for sjov af Geo belyser kræftbehandling og sygdom fra en mandlig synsvinkel. Denne minder om af Nadja Kaagh.Informationer og udgaver

2015

Bog

Nicole W. Fox (f. 1963)

Bogkompagniet

2016

E-bog

Nicole W. Fox (f. 1963)

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Sofie Alhøj

Lindhardt og Ringhof