Bøger / faglitteratur / filmfortegnelser

Gyldendals danske filmguide


Beskrivelse


Dansk spillefilm komplet - fra Morten Korch over Dogme-film til Flammen & Citronen og Frygtelig lykkelig. Beskrivelse og bedømmelse af alle danske spillefilm fra 1930 frem til nutiden. Desuden et udvalg af tv-serier og dokumentarfilm. Ialt 1200 værker koncist karakteriseret og skarpt vurderet. Handlingsreferat, de centrale medvirkende foran og bag kameraet. Dialog-uddrag og citater fra interviews og anmeldelser. Fyldige omtaler af tv-serier som Krøniken, Rejseholdet og Forbrydelsen. Dansk film kortlagt TITEL FOR TITEL i en guide skrevet af Morten Piil i samarbejde med filmeksperter som Bo Green Jensen, Bo Tao Michaëlis, Ulrich Breuning, Eva Jørholt og Dan Nissen. Da førsteudgaven af Gyldendal Filmguide udkom i 1998, stod dansk film på tærsklen til en ny guldalder. Når forlaget nu udgiver tredje, opdaterede version af opslagsbogen, har guldalderen allerede længe været en realitet. Den forbløffende opblomstring for dansk filmkunst bliver i Gyldendals danske filmguide (bogens nye titel) beskrevet og vurderet i i alt 1200 omtaler. Alle er opbygget efter samme principper som i de to foregående udgaver, og samtlige nye film siden år 2000 inkluderes i opdateringen, der også bringer nyt stof om nogle af de ældre film. For hver filmtitel kan man først læse et kort handlingsreferat, dernæst en mere fyldig karakteristik og vurdering - og endelig de vigtigste data om de enkelte film (medvirkende, filmhold etc.), ofte efterfulgt af uddybende materiale om presse- og publikumsmodtagelse. Og ved hver film er der selvfølgelig som før hæftet en stjernebedømmelse. Der er ligeledes udførlige omtaler af udvalgte populære nye tv-serier. Omtalerne af Taxa, Strisser på Samsø og Edderkoppen suppleres med grundige karakteristikker af Rejseholdet, Nikolaj og Julie, Forbrydelsen og Per Flys store kritikersucces Forestillinger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. nov. 2008

Stort flot og omfattende opslagsværk, der er nyttigt såvel til hurtige opslag som til mere dybdeborende indhentning af viden, fx til opgavebrug fra og med højeste folkeskoleniveau.

3. reviderede og opdaterede filmhistoriske opslagsværk, der udkom første gang i 1998. Ikke mindre end 1200 danske film beskrives og vurderes. Til sammenligning har 1. udg. fra 1998 ca. 1000 filmbeskrivelser. Redigeret og skrevet af Morten Pihl med bidrag af bl.a. Ulrich Breuning, Bo Green Jensen, Eva Jørholt og Bo Tao Michaëlis. Til denne 3. udg. er der yderligere bidrag bl.a. fra Morten Egholm, Helle Højland og Eva Novrup Redvall. 2. udg. kom i 2000, og værket er naturligvis opdateret, og den beskrivende tekst om nogle af de gamle film er revurderet og opdateret med ny viden. Værket følger systematikken fra de tidligere udg. Alfabetisk opbygning, hvor et kort handlingsreferat følges af en grundig karakteristik og vurdering, afsnit med fakta fx om medvirkende, og til sidst bedømmes og belønnes filmene på en skala fra 1 til 4 stjerner. Værket symboliserer og beskriver gennem sine grundige filmbeskrivelser den fantastiske renæssance for dansk film i de seneste årtier.

Værket kom i 1. udg. 1998 og i 2.udg. i 2000. Begge med titlen Gyldendals filmguide : danske film fra A til Z. Der findes ikke tilsvarende værk om danske film.

Meget nyttigt opslagsværk, der er et absolut must på hylden, også i denne nye udgave.


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2008

af

af

Ebbe Iversen

d. 19. nov. 2008


Information

d. 20. nov. 2008

af

af

Per Juul Carlsen

d. 20. nov. 2008


Filmmagasinet Ekko

Nr. 44 (2009)

af

af

Carsten Jensen

Nr. 44 (2009)


North-debat

Nr. 100 (2009) = North-art magazine nr. 116 (2009)

af

af

Carl Nørrested

Nr. 100 (2009) = North-art magazine nr. 116 (2009)