Bøger / faglitteratur / vejledninger

Gummi : tasker, flet og smykker


Beskrivelse


Anvisninger i, hvordan man kan bruge gummislanger fra traktorer og cykler, gummistøvler m.m. til at lave tasker og smykker.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 1. dec. 2011

En bog til kreative sjæle der ønsker at lave smykker og tasker af alternative materialer. Umiddelbart er bogens tasker især for voksne, mens smykkerne både kan laves og bruges af børn og voksne.

Britt Jørgensen har både arbejdet med børn og voksne og er uddannet sløjdlærer. Bogens modeller viser hendes forkærlighed for genbrug. Der er grundig vejledning i tekst og billeder, så læseren føres godt igennem modellerne, der blandt andet byder på flet. Bogen er en straight brugsbog med vejledning i teknikker og billeder af processen og det færdige resultat. Flot og indbydende layout.

Britt Jørgensen har tidligere skrevet Gummi og genbrug samt Gummi - tasker, kurve og krukker. Fokus er denne gang på smykkerne og grundmaterialerne er igen traktorslanger og cykelslanger; i nærværende bog suppleret med bassinfolie, cykeldæk, skind, pels og metalbånd.

En flot bog med grundig vejledning i at lave smykker og tasker i alternative materialer, som nok skal blive lånt ud ligesom forfatterens tidligere bøger.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2009

af

af

Camilla Sejerøe

d. 30. mar. 2009

Bogen til den kreative med sans for alternative materialer. Alle tasker, kurve osv. er fabrikeret af gummi fra traktor dæk og cykelslanger - på nær dem, der er lavet af gummistøvler! Niveauet er klart for højt for børn, hvis de skal arbejde selvstændigt. Måske kan den bruges i SFO/fritidsklub sammenhænge, men ellers er den til voksne.

Britt Jørgensen er uddannet sløjdlærer og har arbejdet med genbrugsmaterialer i mange år. Der er ikke så mange dikkedarer, snak eller overvejelser, der er grundige instrukser og skabeloner og ikke så meget andet.

Britt Jørgensen har tidligere skrevet Gummi og genbrug, som bruges meget. Denne rummer et antal nye modeller og lidt alternative materialer.

En udmærket bog til den kreative låner. Vi har ikke andet om emnet, og det er populært. Den er smukt layoutet og grundigt instruerende.


Håndarbejde nu

Årg. 47, nr. 2 (2012)

af

af

Britt Bang-Sørensen

Årg. 47, nr. 2 (2012)