Bøger / faglitteratur / biografier

Guldjyderne


Beskrivelse


Data om rigmænd og -kvinder, iværksættere og familievirksomheder med et overblik over den store formueudvikling som i disse år finder sted i Jylland. Redegør for alle familieejede formuer i størrelsesordenen +200 millioner kroner.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 5. aug. 2019

Størstedelen af de danske private formuer har fødderne solidt plantet i den jyske muld og der kommer flere til. Læs her om de jysk formuer med bla. kvotekongerne fra Hirtshals, den nordjyske Emborg-arv og købmand Keld fra Søndervig. For dem der ynder danske erhvervseventyr samt for den opgaveskrivende.

Efter en kortere indledning, hvor forfatterne "kridter banen op" for resten af indholdet, beskrives formuerne i det jyske, begyndende "nordenfjords" (nord for Limfjorden) med bla. kvotekonger, sodabrus fra Saltum og bed & breakfest hos svinebaronen. Videre går det til Aalborg, hvor de lokale formuer behandles. Efterfølgende beskrives Mors/Skive-egnen, og forfatteren bevæger sig herefter længere sydpå mod Randers, Hobro og Djursland. Viborg, Thyborøn og Holstebro tages herefter under behandling og videre det går til Silkeborgegnen. Herefter rammer vi Aarhus med tilhørende opland, for at bevæge os videre mod Horsens samt Kolding. Hele herligheden afsluttes i det sønderjyske, hvor Esbjerg også er medtaget.

Jeg har nu brugt nogle timer i selskab med bogen og er blevet glimrende underholdt samt en smule klogere. Teksten er velskrevet og underholdende, og det skorter ikke på anekdoter.

For yderligere litteratur om danske (familie)formuer se fx Arvingerne.


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2019

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 23. sep. 2019

Bogen præsenterer en lang række jyske velhavere og deres virksomheder og belyser deres personlige formueudvikling. Den seriøst interesserede læser vil finde en guldgrube af oplysninger. Forfatteren er...


Berlingske tidende

d. 27. sep. 2019

af

af

Jens Chr. Hansen (f. 1952)

d. 27. sep. 2019


Jyllands-posten

d. 28. sep. 2019

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 28. sep. 2019