Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Guldfuglen : i krig med AK81


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

478 sider

Udgivet

2020

Ophav
Genre og formbiografier

Beskrivelse


En beretning fra den københavnske bandekrig fortalt på baggrund af interviews med ex-rockeren Martin Fryd Petersen, der gik hele vejen for sin klub, indtil han i 2010 fik nok og vendte sig mod sine "brødre" i og omkring Hells Angels. Han blev et centralt vidne for politiet, hvilket kostede ham alt, og han lever nu under et vidnebeskyttelsesprogram


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. mar. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. mar. 2015

Barsk insider-beretning fra den danske rocker-verden til dig som sluger alt om autentiske kriminelle miljøer.

Journalisten Marie Louise Toksvig trænger med udgangspunkt i interviews med den afhoppede rocker Martin Fryd Petersen og andet kildemateriale ind bag facaden i den danske rockerverden. Ex-rockeren Martin Fryd Petersen bliver som 22-årig, hvor han både har uddannelse og job, voldsdomme og et stort hashforbrug, medlem af AK81, en slags underafdeling af Hells Angels. Bogen beskriver, hvordan Martin med tilnavnet Fryd i rockermiljøet hurtigt er berygtet som en slagsbror med ultrakort lunte. Senere bliver han såkaldt "hangaround" hos HA. Til sidst fortryder han tilsyneladende sit rockerliv og finder en vej ud af miljøet.Han skriver i sit efterord bl.a.: "Det jeg vil forsøge at opnå med denne bog, er, at jeg vil appellere til omverden om, at man skal tro på det bedste i mennesker - selv om det kan ligne en fortabt sjæl.".

Velskrevet dokumentarisk biografi, der råt for usødet viser bagsiden af livet i rockermiljøet. Men bogen viser også med Martin Fryd Petersen som eksempel, at der måske er en vej ud af det barske miljø man engang så brændende ønsker at være en del af.

Kan sammenlignes med KronvidnetExit Hells Angels


af Morten Frich eller Exit Hells Angels af Søren BaastrupKan sammenlignes med Kronvidnet af Morten Frich eller af Søren Baastrup.


Politiken

d. 24. maj. 2015

af

af

Jens Holsøe

d. 24. maj. 2015Informationer og udgaver

2020

Bog

Marie Louise Toksvig

People's Press, 3. udgave

2015

Bog

Marie Louise Toksvig

People's Press, 1. udgave

2015

Lydbog (cd-mp3)

mp3

People'sPress

2015

E-bog

Marie Louise Toksvig

People'sPress, 1. udgave

2016

Lydbog (online)

indlæser: Marie Louise Toksvig

Nota

2015

Lydbog (online)

Marie Louise Toksvig

People'sPress