Bøger / faglitteratur

Guldet vindes i hverdagen : fra Guldfirer til ledelsesmodel


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med baggrund i egne erfaringer fra tiden op til OL-finalen 1996 og årene derefter beskriver roeren Niels Laulund, hvordan man rent praktisk gør en forskel i sit liv, i erhvervslivet og i topidræt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. aug. 2011

Målgruppen er ledere, der gerne søger inspiration til ledelse og præstationsskabt udvikling, fx som her i sportens verden. Vil også tiltrække dem, som gerne læser sportsbiografier.

Nils Laulund sidder succesrigt med da "Guld-fireren" vinder OL-finalen, 28. juli 1996. Nu er han cand.merc. og virksomhedskonsulent. I sin bog fortæller han historien om dengang, kombinerer med erhvervserfaring og opstiller 13 principper for en ny ledelsesmodel. Bogen har 4 faser. Første fase er selektionen. Her reflekterer NL over, hvordan man som leder "sætter sit hold". Anden fase har overskriften "Entreprenørerne": Her bruger NL igen sine sportserfaringer, spæder godt til med erfaringer som konsulent, og kommer frem til interessante ting fx: "Ingen kan tæmmes eller beordres til engagement. Det kan kun komme indefra." Bogens tredje fase hedder "Krisen" og her reflekterer NL igen fra sin fortid som toproer. Han nævner her et begreb som "appreciative inquiry". Fjerde og afsluttende fase er "Præstationen". Her skriver NL bl.a.: "Vi var ikke med for at gøre vores bedste, vi var med for at vinde". I et efterord præsenterer NL 13 principper for sin ledelsesmodel, her hedder fx nr. 10 princip "Guldet vindes i hverdagen".

Sammenlignelig er fx Wilbecks bøger, senest Gør en forskel - hvad vil du bidrage med, og fx en anden roer Arne Nielsson Viljen til sejr.

Forfriskende bog om at kombinere sportserfaring med erhvervslivets udfordringer.


Arbejdsmiljø

Årg. 27 nr. 11 (2011)

af

af

Niels Erik Karkov, Tina Løvbom Petersen

Årg. 27 nr. 11 (2011)