Bøger / skønlitteratur / roman

Guld for enhver pris


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
193 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
roman, krimi, politiromaner
Originaludgave
2012

Beskrivelse


Krimi. Et skib med lasten fyldt med guldbarrer findes på havets bund, og Rigsvåbnet sætter jagten ind på bagmændene i en sag, hvor guld stjæles fra krematorier og bedemænd i det meste af Europa og smeltes om til guldbarrer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 16. apr. 2012

Bogen hører til i den lette ende af krimiskalaen. Den kan godt læses uafhængigt af seriens første bind, men det er en fordel at læse bøgerne i rækkefølge, da enkelte personer udover hovedpersonerne går igen.

Indsatsstyrken Rigsvåbenet hviler ud ovenpå deres første store sag, da et forsvundet skib med lasten fyldt med guldbarrer findes på havets bund ud for Læsø. Guldet trækker tråde til Rusland og en tidligere bekendt af den lille politistyrke fra Frederikshavn. Asger Bjørn og Anna Storm leder gruppen ind i en sag om guldtyverier fra krematorier og bedemænd - en sag der ikke begrænses af landegrænser, og som ender med at blive en sag, der breder til flere lande indenfor Schengen-samarbejdet. Der er dog stadig tid til, at gruppen mødes privat til kulinariske udfoldelser af den franske slags - noget der som i seriens første bind følges op af en lille opskriftssamling bagerst i bogen.

Bogen fortsætter i samme lette stil som første bind i serien Rigsvåbenet, 2011, hvor det er plottet, der driver historien frem. Desværre har bogen også den samme tendens som bind et, når det kommer til lidt for lette og hurtige løsninger.

En underholdende krimi i den lette ende, som desværre skæmmes lidt af hurtige og lette løsninger.