Gå til indholdGul feber


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

324 sider, tavler i farver

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Cykelrytteren Michael Rasmussen (f. 1974) har besluttet at gøre op med tavshedskulturen, han har fortalt myndighederne både om sit eget dopingmisbrug og om andre rytteres misbrug


Anmeldelser (3)


28. okt. 2013

For interesserede i professionel cykelsport og herunder særligt om doping-problemet. Formidles til læsere af de mange doping-relaterede cykelsports bøger som Det hemmelige løb, 2012 af Tyler Hamilton, Forstå mig ret, 2006 af Jesper Skibby og Verner Møllers Løgn over løgn, 2009, en bog som har særlig fokus på Michael Rasmussen.

Michael Rasmussens bog er lavet i samarbejde med journalist ved Weekendavisen Klaus Wivel, og sammen udstiller de dopingproblematikken indenfor professionel cykelsport. Her lægges ikke fingrer imellem, når Michael Rasmussen fortæller om misbruget og især med angivelse af andre ryttere, heriblandt flere aktive foruden diverse sportsdirektører. Michael Rasmussen fortæller endvidere om, hvordan han føler sig nødsaget til at tage doping for at blive den bedste og i hvilke løb det er foregået, og hvordan det praktisk har fundet sted. Det traditionelle biografiske stof om barndom, familie og den tidlige cykelopvækst fylder ganske lidt til fordel for dopingproblematikken. Forsiden viser et close-up af hovedpersonen og Col d'Aubisque i baggrunden, bjerget hvor Michael Rasmussen toppede, og hvor det samtidig blev det berømte fald fra tinderne.

Mest oplagte sammenligning er Tyler Hamiltons Det hemmelige løb, 2012, en bog som rummer de samme kontroversielle angivelser af folk indenfor cykelmiljøet.

Sjælden udstilling af doping-spøgelset indenfor professionel cykelsport. Velskrevet og underholdende fremstilling som kan nå et bredere publikum.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Politiken

Af

Jens Andersen

d. 4. nov. 2013

Jyllands-posten

Af

Asker Hedegaard Boye

d. 10. nov. 2013


Informationer og udgaver

Punktskrift

2022

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog

2013

Ebog

2013