Gå til indholdGuds navn er barmhjertighed : en samtale med Andrea Tornielli


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

129 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Anmeldelser (5)


12. feb. 2016

Om barmhjertighed som Guds kendetegn. For læsere med interesse for Pave Frans og den katolske kirke.

I dialog med Pave Frans skriver Andrea Tornielli, forfatter og Vatikan-ekspert, om Pavens bevæggrunde for at have udråbt 2016 til barmhjertighedens jubelår. For paven er barmhjertighed ".. den guddommelige evne til at forbarme sig, det er en hengiven og favnende Gud, som bøjer sig ned til mennesket og tilgiver det". Gennem personlige ungdomsminder og oplevelser fra sin præstegerning fortæller paven om den tilgivende guds grænseløse kærlighed, guddommelig barmhjertighed og dets betydning for det enkelte menneske. Med henvisning til de evangeliske beretninger mener Paven, at verden er fortabt foruden. I bogen berøres skriftemålets nådegave, tro, arvesynden og kirkefædres rolle. Paven sender en særlig hilsen til skriftefædre med det ønske, at de ikke må forveksle skriftestolen med et renseri og ej heller et torturkammer. Skriftestolen skal ses som en åbner for nådegaven og barmhjertighedens favntag.

En velskrevet og appellerende bog. I samtalen gengives det komplicerede forhold mellem barmhjertighed, retfærdighed og moral. Den argentinske pave Frans er stærk fortaler for, at ingen skal føle sig hævet over andre og populær for sit samfundsengagement.

Man kan læse mere om den romerskkatolske kirkes pave og hans budskaber i bøgerne: Pave Frans


Frans


og FransMan kan læse mere om den romerskkatolske kirkes pave og hans budskaber i bøgerne: Pave og Man kan læse mere om den romerskkatolske kirkes pave og hans budskaber i bøgerne: Pave Frans og Frans.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Politiken

Af

Christoffer Emil Bruun

d. 18. mar. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Sebastian Olden-Jørgensen

d. 23. feb. 2016

Weekendavisen

Af

Jens Bærentzen

d. 26. feb. 2016

Religion

Af

Bodil Kruse

2016, nr. 3


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016