Bøger / skønlitteratur / roman

Guds bedste børn : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
437 sider
Udgivet
2021
Ophav
Genre og form
roman, romaner

Beskrivelse


En ung mand bliver dræbt på Holmbladsgade på Amager af to andre unge. Nogen tror motivet er racistisk, andre at det er umotiveret vold. Men helt sikkert er det, at alle implicerede har et hårdt liv.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2019

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 18. okt. 2019

Letlæst roman om mordet på en ung indvandrer og om de alvorlige sociale og psykiske følger, det får for både ofre og voldsmænd. For læsesvage unge og voksne med interesse for socialrealistiske romaner.

Mickey er kun 14 år, da han slår 16-årige Zeki ihjel sammen med sin ven Simon. Zeki er ude at gå med aviser med sin ven Jamil, da Mickey og Simon overfalder dem. Bogen handler mest om de fire hovedpersoner, men vi hører også om deres venner og familier. Jamil og Zeki vokser op på Amager, hvor der er et bandemiljø. Simon og Mickey vokser op i hjem med narko, druk og vold. I retten siger politiet, at drabsmændene er psykopater, men ikke racister. Efter mordet bliver livet ikke det samme for Simon, Jamil og Mickey. Bogen er omskrevet efter Guds bedste børn, der vandt DRs Romanspris 2018. Romanen har lixtal 19 og er en del af "Læselyst"-serien.

Medrivende og barsk roman, der er omskrevet, så den bliver lettere at læse, bl.a. med korte sætninger og opsætning af teksten i mindre afsnit for at skabe luft på siden. En oversigt over samtlige personer gør det nemmere at overskue de mange karakterer. Bogen findes også med mp3 og QR-kode.

Andre bøger om racisme blandt børn og unge er fx Dem og osMarias hjerte i serien "Læselyn". Marias hjerte er også en bog i serien "Læselyst", der handler om at have svært ved at begå sig som indvandrer i det danske samfundAndre bøger om racisme blandt børn og unge er fx Dem og os i serien "Læselyn". er også en bog i serien "Læselyst", der handler om at have svært ved at begå sig som indvandrer i det danske samfund.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2018

af

af

Camilla Sejerøe

d. 2. aug. 2018

En krads beretning om unge i udkanten af samfundet, deres indbyrdes had, bander og klaner. Læsere af socialrealistiske bøger vil holde af denne roman.

En ung, farvet mand bliver dræbt af to unge hvide, der tilfældigt kører forbi. Drabet finder sted på Holmbladsgade på Amager. Vi får historien om, hvad der skete og hvad det betød for de implicerede. Historien er inspireret af en virkelig begivenhed, og der stilles spørgsmål ved, om der var en politisk grund til at mordet aldrig blev beskrevet som racistisk.

En meget medrivende bog med en stærk historie og et levende persongalleri. Endda om et væsentligt emne, der vil give stof til mange gode samtaler. Morten Pape behandler alle sine personer ligeværdigt - der er en grund til, at de er som de er og gør som de gør. Han skriver råt for usødet i et meget direkte sprog, der spejler de enkelte.

Morten Pape har tidligere skrevet PlanenSort land om sin barndom og opvækst i Urbanplanen, som nærværende ligger sig tæt op ad. Begge er om utilpassede unge, og begge foregår på Amager. Ahmad Mahmoud har skrevet den selvbiografiske Sort land, der også handler om en opvækst i en ghettoMorten Pape har tidligere skrevet Planen om sin barndom og opvækst i Urbanplanen, som nærværende ligger sig tæt op ad. Begge er om utilpassede unge, og begge foregår på Amager. Ahmad Mahmoud har skrevet den selvbiografiske , der også handler om en opvækst i en ghetto.


Berlingske tidende

d. 23. aug. 2018

af

af

Anne Sophia Hermansen

d. 23. aug. 2018


Politiken

d. 25. aug. 2018

af

af

Alexander Vesterlund

d. 25. aug. 2018


Kristeligt dagblad

d. 23. aug. 2018

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 23. aug. 2018


Jyllands-posten

d. 2. sep. 2018

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 2. sep. 2018


Information

d. 25. aug. 2018

af

af

Kizaja Routhe-Mogensen

d. 25. aug. 2018


Weekendavisen

d. 24. aug. 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 24. aug. 2018


Børsen

d. 24. aug. 2018

af

af

Line Rasmussen

d. 24. aug. 2018