Bøger / skønlitteratur / roman

Gudruns arv : historisk roman


Beskrivelse


En række personer skaber et billede af dagliglivet i middelalderens Danmark. En fortælling om fødsel og død, glæder og sorger, om at stå igennem og klare sig. Om livets op- og nedture og de menneskelige relationer, der former os alle.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2018

af

af

Christine Christensen

d. 23. feb. 2018

Velskrevet historisk roman om dagliglivet i middelalderens Danmark. Det er en fortælling om fødsel og død, glæder og sorger, om at stå igennem og klare sig. For yndere af historiske hverdagsfortællinger og særlig relevant for de lokalhistorisk interesserede.

I anden del af De tavse vidner er årene gået og Maren og Rasmus er begge voksne og i gang med at stifte familie. Maren er blevet købmandskone i Aalborg, og Rasmus har afløst sin far som smed hjemme i Selde, men mangler en kvinde ved sin side. Den unge adelssøn Niels Kaas rejser først til København for at studere og siden tager han den lange tur til Wittenberg for at opleve Martin Luther. Indimellem hovedpersonerne snor små og store karakterer sig, og sammen danner de mange personer et tidsbillede af et hverdagsliv i Danmark anno 1550.

En rigtig velskrevet og gennemresearchet historisk roman, med et fokus på almenmenneskelige relationer og kvindeliv. Det er ikke den store dramatik, der præger fortællingen men det nære og jævne, livets op- og nedture og alt lige fra smedning, madlavning, fødsler og studieliv. De to bind skal læses i rækkefølge for at få det optimale ud af fortællingen.

Martin Jensen skildrer også hverdagen i sine mange historiske bøger, fx Tømrerens datter, som foregår i samme periode.


litteratursiden.dk

d. 4. apr. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 4. apr. 2018

Medrivende historisk slægtsroman om stærke og handlekraftige mennesker i en tid, hvor man hele tiden må kæmpe for at få brød på bordet og forsørge sine børn. ’Gudruns arv’ er anden del af ’De tavse v...


Kristeligt dagblad

d. 28. maj 2018

af

af

Claus Grymer

d. 28. maj 2018